Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2006

Βανδαλισμοί

Βανδαλισμοί Ι


Καημένα δεντράκια! Τι σας έμελλε να πάθετε! Δεν φτάνει που σας έχουμε μέσα στο καυσαέριο και το τσιμέντο και το μπετόν, πρέπει να υπάρχουν και οι βάνδαλοι με τα ενοικιαστήρια και τα διαφημιστικά τους να τα κολλάνε επάνω στους κορμούς σας.


Αντί να σέβονται την φύση που αναδεικνύεται, αντί να βοηθάνε να διατηρηθεί το πράσινο, σας χώνουνε και σκουπίδια!

Οι φωτογραφίες είναι από τον σταθμό του Νέου Ηρακλείου Αττικής. Το συγκεκριμένο δείχνει ασέβεια προς την φύση, και όταν δεν σεβόμαστε την φύση, δεν μπορούμε να σεβαστούμε ούτε τον εαυτό μας, αλλά ούτε και τους άλλους.

Βανδαλισμοί ΙΙ

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα ΕΛΤΑ, έβαζαν έξω από τα καταστήματά τους το ταχυδρομικό κουτί για τα γράμματα προς τον Αη Βασίλη. Οπότε τα παιδιά μπορούσαν να πάνε οποιαδήποτε ώρα και να στείλουν το γραμματάκι τους στον Άη Βασίλη.

Και μιλάω στον αόριστο, διότι φέτος το ταχυδρομικό αυτό κουτί βρίσκεται μέσα στα ταχυδρομικά καταστήματα και όχι απ'έξω. Οπότε μόνο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, μπορούν τα παιδιά να στείλουν τα γράμματά τους.

Παραξενεμένη από αυτό, ρώτησα την υπάλληλο στο ταχυδρομείο γιατί φέτος το κουτί βρίσκεται μέσα στα καταστήματα και όχι έξω όπως τις άλλες χρονιές. Η απάντηση που πήρα, ήταν κάτι που δεν περίμενα να ακούσω! Τουλάχιστον όχι σε μία υποτιθέμενη πολιτισμένη χώρα!

Δυστυχώς τα ΕΛΤΑ αναγκστήκανε να έχουνε αυτά τα ταχυδρομικά κουτιά μέσα στα καταστήματα. Βάνδαλοι καταστρέφανε τα κουτιά, ή πετούσανε οτιδήποτε μέσα, ακόμα και νερό βρήκανε οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι!

Τι φταίνε τα παιδάκια που όλο χαρά στέλνουνε το γραμματάκι τους στον Άγιο; Τι φταίνε τα παιδάκια να τους στερούν κάποιοι την χαρά και την ελπίδα;


Βανδαλισμοί ΙΙΙ

Στα ΕΛΤΑ και στις περισσότερες τράπεζες υπάρχει αριθμός προτεραιότητας που παίρνεις από το μηχάνημα. Έτσι λοιπόν κι εγώ παίρνω τον αριθμό προτεραιότητας και περιμένω την σειρά μου. Μόλις έρθει λοιπόν, και τελειώσω την δουλειά μου, το χαρτάκι καθώς και ότι άλλα σκουπιδάκια τα πετάω στα καλαθάκια αχρήστων που υπάρχουν σε όλα τα ΕΛΤΑ και τις τράπεζες. Και δεν υπάρχει μόνο ένα καλάθι αχρήστων αλλά πολλά. Μπροστά σε κάθε γκισέ, και στις περισσότερες γωνίες υπάρχει ένα καλαθάκι αχρήστων.

Τότε γιατί σε όλα τα ταμεία στην άκρη μαζεύονται όλα τα χαρτάκια προτεραιότητας; Και όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα χαρτάκια σκουπιδάκια τα οποία γεμίζουν τα γκισέ! Τόσο δύσκολο είναι ο καθένας να κάτσει να μαζέψει τα άχρηστα χαρτάκια του και να τα πετάξει στα καλαθάκια;