Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Το άγιο φως μήπως ανάβει με Zippo;

Η ιδέα για την συγκεκριμένη δημοσίευση μου ήρθε από ένα group στο Facebook, που ονομάζεται "Το Άγιο Φως ανάβει με Zippo". Δεν ξέρω αν όντως ανάβει με Zippo το άγιο φως, αλλά σίγουρα δεν ανάβει με "μαγικά και υπερφυσικά" μέσα.

Είμαι σκεπτική σχετικά με οτιδήποτε έχει σχέση με το υπερφυσικό. Δεν δέχομαι υπερφυσικές εξηγήσεις, διότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για οτιδήποτε το υπερφυσικό.

Έτσι και για το υποτιθέμενο άγιο φως. Δεν ανάβει με μαγικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, το πως ανάβει το γνωρίζουν μόνο αυτοί που πάνε μέσα στην σπηλιά. Δεν αφήνουν κανέναν να πάει μέσα και να μαγνητοσκοπήσει το πως και τι γίνεται, και δεν αφήνουν τους επιστήμονες να μελετήσουν αυτό το υποτιθέμενο υπερφυσικό φαινόμενο.

Γιατί άραγε; Μήπως φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η πραγματικότητα; Μήπως φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η απάτη του άγιου φωτός; Τι ακριβώς φοβούνται και δεν δείχνουν το τι γίνεται μέσα στην σπηλιά;

Δεν υποτίθεται ότι αυτό το φως καίει αλλά δεν καίει; Δηλαδή εαν πάρεις από αυτό το συγκεκριμένο φώς δεν θα αισθανθείς ζέστη και ούτε θα σε κάψει; Τότε γιατί κάθε Πάσχα, οι λαμπάδες είναι ζεστές, και γιατί αν βάλεις το δαχτυλό σου σε αυτό το φως, καίγεσαι; Δεν υποτίθεται ότι είναι άγιο, και δεν έχει σημασία από που και από πόσους έχει περάσει, πάλι θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά;

Έχω ψάξει για επιστημονικές έρευνες γυρω από αυτό το φαινόμενο. Και δεν έχω βρεί ούτε μία... Και για να εξηγούμαστε, θεωρώ επιστημονικό άρθρο μόνο ότι έχει δημοσιευτεί σε πραγματικά επιστημονικά περιοδικά όπως το Nature, Science, Journal of Physics, και σε παρόμοια επιστημονικά περιοδικά.

Θεωρώ ότι το άγιο φώς είναι άλλη μία απάτη για να ξεγελιούνται οι πιστοί. Δεν υπάρχει άγιο φως.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η ομορφιά ενός πάλσαρ...


Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, Chandra, και απεικονίζει το νεφέλωμα του πάλσαρ Β1509. Ο αστέρας πάλσαρ Β1509 βρίσκεται περίπου 17000 έτη φωτός μακριά, και περιστρέφεται 7 φορές το δευτερόλεπτο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα της NASA: A Young Pulsar shows its hand