Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Απαράδεκτων πρακτικών συνέχεια: Hondos Centre

Εχθές το απόγευμα, ψωνίσαμε με την αδελφή μου από το Hondos Centre. Mεταξύ άλλων πήρε και δύο ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Όμως έκανε λάθος και ήθελε τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες με τις μπαταρίες και όχι τις επαναφορτιζόμενες με το ρεύμα, για ταξίδι.

Πήγα λοιπόν σήμερα το πρωϊ να τις αλλάξω στο κατάστημα του Hondos Centre της Ν. Ιωνίας απ'όπου τα πήραμε εχθές το απόγευμα. Είχα τα προϊόντα, απείραχτα, στις συσκευασιες με όλα τα σιλοτέϊπ, τιμές κλπ. και την απόδειξη μαζί μου για να δείξω ότι όντως τα πήραμε από εκεί και την ημερομηνία αγοράς. Βρίσκω τις οδοντόβουρτσες που χρειαζόταν η αδελφή μου, παίρνω και ανταλλακτικά βουρτσάκια. Πάω στο ταμείο για την αλλαγή. Τα προϊόντα που επέστρεφα κάνανε 45 ευρώ, και αυτά που έπαιρνα τώρα, κάνανε 25 ευρώ.

Στο ταμείο μου είπανε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρω κάτι ακόμα για να συμπληρώσω την διαφορά. Τους εξηγώ λοιπόν ότι δεν θέλω να πάρω κάτι, δεν χρειάζομαι κάτι και δεν πρόκειται να πάρω κάτι με το ζόρι που δεν το θέλω και δεν το χρειάζομαι. Οτι πρέπει να μου επιστρέψουν τα χρήματα, ή τουλάχιστον (αν και αυτό είναι λάθος και θα εξηγήσω μετά) ας μου έδιναν ένα κουπόνι για αγορές αργότερα. Οχι, λέει, δεν γίνεται διότι η πολιτική τους είναι αυτή: να γίνονται αλλαγές και μόνο αλλαγές και δεν μπορούν ούτε να επιστρέψουν χρήματα ούτε να δώσουνε κάποιο κουπόνι.

Παραπονέθηκα και στην υπεύθυνη του συγκεκριμένου καταστήματος, αλλά είτε μιλούσα σε τοίχο είτε στην υπεύθυνη το ίδιο ήτανε. Φυσικά, εμένα και την αδελφή μου, με χάσανε από πελάτη. Και εαν σε άλλα καταστήματα κάνουν το ίδιο, δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω όλες τις αγορές μου Online από καταστήματα του εξωτερικού, που και χρήματα επιστρέφουν σε περίπτωση λάθους και σου φέρονται ως άνθρωποι χωρις να σε βλέπουνε σαν ένα πορτοφόλι.

Δηλαδή με λίγα λόγια, δεν μπορείς ούτε ένα λάθος να κάνεις, να αλλάξεις κάτι, το οποίο αποδεδειγμένα δεν έχεις χρησιμοποιήσει και έκανες λάθος. Διότι αν χρειάζεσαι κάτι άλλο ή αν δεν το χρειάζεσαι καθόλου τελικά, πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις είτε κάτι ακόμα το οποίο είναι άχρηστο για σένα, ή να μείνεις με την πρώτη αγορά, πάλι κάτι άχρηστο για σένα.

Αυτό είναι απατεωνιά, και φυσικά φουσκώνει τον τζίρο και την κερδοφορία αυτών των εταιρειών με απαράδεκτες πρακτικές, με μέσα που θα χρησιμοποιούσαν απατεώνες και όχι σοβαρή εταιρεία.

Ακόμα και με τα κουπόνια είναι λάθος πρακτική. Διότι εγώ μπορεί να μένω στο εξωτερικό ή στην Κολοπετεινίτσα όπου δεν έχει κάποιο υποκατάστημα της εν λόγω εταιρείας. Δηλαδή θα πρέπει οπωσδήποτε μέσα σε ένα χρονικό διάστημα να ξοδέψω έξτρα λεφτά, να πάω κάπου όπου θα έχει ένα υποκατάστημα της εταιρείας για να χρησιμοποιήσω το κουπόνι! Αν είμαι από εξωτερικό, να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, να φύγω από την δουλειά μου, για ένα κουπόνι 10-20 ευρώ!

Αν σας πούνε ότι αυτό είναι λογιστικό πρόβλημα, μην τους πιστέψετε. Λογιστικά γίνεται και πολύ εύκολα μάλιστα, απλά οι συγκεκριμένοι δεν θέλουνε να το κάνουνε, για να δείχνουν μεγαλύτερους τζίρους και κέρδη. Εμείς στην δική μας εταιρεία έχει τύχει και έχουμε επιστρέψει χρήματα λόγω λάθους ή κάτι παρόμοιο, χωρίς πρόβλημα ούτε στην λογιστική ούτε στο ταμείο ούτε πουθενά.

Απαράδεκτες πρακτικές, και δεν το κάνουν μόνο τα Hondos Centre αλλά και όλα τα μαγαζιά και καταστήματα της Ελλάδος. Διότι δεν υπάρχει νομοθεσία σχετική, και φυσικά, εκείνοι που χάνουνε είναι οι πελάτες των καταστημάτων αφού δεν μπορούν να βρούν το δίκιο τους, και βρίσκονται και χρεωμένοι!

EDIT: Έστειλα e-mail και στα Hondos Centre και στο ΙΝΚΑ, και πήρα τηλέφωνο για να παραπονεθώ στο ΙΝΚΑ. Από εκεί και πέρα, καλό θα ήτανε να γίνει μποϋκοτάζ σε καταστήματα με αυτές τις πρακτικές. Στο εξωτερικό σου επιστρέφουν κανονικότατα τα χρήματα!

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Toy Story 3

Ήρθε το τρίτο μέρος της πολύ γνωστής σειράς ταινιών της Pixar, Toy Story. Η ταινία προβάλλεται και σε 3D αλλά μόνο μεταγλωττισμένη! Δηλαδή εμείς τα μεγάλα παιδιά που θέλουμε 3D αλλά δεν θέλουμε μεταγλώττιση; Φυσικά δεν πάω να δώ μεταγλωττισμένη ταινία, όσο καλή και να είναι η μεταγλώττιση. Ακόμα και να είναι γλώσσα που δεν καταλαβαίνω καθόλου, πάλι θα πάω να δώ την ταινία με υπότιτλους.

Αλλά ας έρθουμε στην ταινία. Τα παιχνίδια επέστρεψαν στις οθόνες μας σε μία νέα περιπέτεια με όπως πάντα αίσιο τέλος [για παιδική ταινία πρόκειται]. Ο Andy, o ιδιοκτήτης των παιχνιδιών, φεύγει για το Πανεπιστήμιο. Και τα παιχνίδια; Τι θα γίνουν τα παιχνίδια; Ο Andy θέλει να πάρει μόνο τον Woody μαζί του, και τα υπόλοιπα παιχνίδια να τα βάλει στο πατάρι και να τα φυλάξει. Αλλά από ένα λάθος, η μαμά νομίζει ότι η σακούλα με τα παιχνίδια είναι για τα σκουπίδια, και τα βάζει για να πάνε στην χωματερή. Τα παιχνίδια γλιτώνουν, και αποφασαίζουν να φύγουν και να να πάνε ως δωρεά σε ένα νηπιαγωγείο... Και εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες των παιχνιδιών.

Μία ταινία για την ενηλικίωση και την αλλαγή, μία ταινία για μικρά και μεγάλα παιδιά, μία ταινία για την απώλεια και την νέα ζωή... Μία ταινία για τους ίδιους τους εαυτούς μας και το πως φερόμαστε μερικές φορές όχι μόνο σε αγαπημένα πράγματα όπως τα παιχνίδια μας, αλλά κατ'επέκταση στα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Απίστευτες σκηνές με την Barbie και τον Ken, και με την ισπανική λειτουργία του Buzz LightYear! Τρελλό γέλιο σε πάρα πολλές σκηνές στην ταινία, στο σινεμά, και όχι από μικρά παιδιά, αλλά από μεγάλα παιδιά. Η αίθουσα που πήγα και το είδα ήταν ζήτημα αν είχε πάνω από 3-4 μικρά παιδιά. Οι υπόλοιποι είμασταν μεγάλα παιδιά, που θέλαμε να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας και το Toy Story 3 το πέτυχε με το παραπάνω.

Όσοι δεν έχετε δεί τα προηγούμενα, και δεν γνωρίζετε τους πρωταγωνιστές αυτής της ταινίας, θα έλεγα να βρείτε και να δείτε και τις προηογύμενες ταινίες. Θα σας αποζημιώσει η τριλογία, και θα σας κάνει να βρείτε ξανά το παιδί μέσα σας. Και αυτό το παιδί δεν πρέπει να χάνεται και να θάβεται, αλλά να βγαίνει από μέσα μας και να εκδηλώνεται.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τηλεφωνικό SPAM...

Παρακαλούνται οι κύριοι διαφημιστές να μην ενοχλούνε τον κόσμο στα σπίτια του με τα ηλίθια τηλεφωνήματά τους. Δεν θέλω κύριοι, ούτε κάρτες ούτε ταξίδια, ούτε τα φύκια που προσπαθείτε να πουλήσετε για μεταξωτές κορδέλες.

Εκείνο που θέλω και χρειάζομαι είναι η ησυχία και η ηρεμία μου. Να μπορέσω να δώ το ποδόσφαιρο με την ησυχία μου χωρίς το ενοχλητικό ντριν του τηλεφώνου για διαφήμιση.Θέλω να μπορώ να απολαύσω το διάβασμα ενός βιβλίου χωρίς να με νευριάζουν με τις προσφορές κάποιας κάρτας. Θέλω τις προσωπικές μου στιγμές, προσωπικές χωρίς διακοπές για να απαντάω σε άσχετα τηλεφωνήματα για ινστιτούτα καλλονής και τα τοιαύτα.

Είσαστε ενοχλητικοί και ασεβείς κύριοι που τηλεφωνάτε. Δεν σέβεστε την προσωπική ζωή των άλλων.

Προσωπικά, εκτός από την δουλειά, στο σπίτι έχω διάβασμα λόγω του ότι σπουδάζω στο Open University. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε απόγευμα διαβάζω ή έχω κάποια εργασία να τελειώσω. Και φυσικά πάντα έχω τους ενοχλητικούς να με παίρνουν τηλέφωνο για κάρτες και παρόμοια! Eγώ σπουδάζω, έχω διάβασμα, θέλω τις προσωπικές μου στιγμές και δεν θέλω τηλεφωνικό Spam. 

Απορώ πως δεν έχει ακόμα κάνει κάποια μήνυση η Αρχή Προστασίας του Πολίτη. Θα έπρεπε να το κάνει, και να σταματήσει αυτό το ενοχλητικό spam μέσω τηλεφώνου.

Αν θέλετε να σπαμάρετε, τουλάχιστον κάντε το μέσω e-mail, εκεί τουλάχιστον τα spam τα σβήνεις με την μία, ή πάνε κατ'ευθείαν στoν ειδικό σκουπιδότοπο για spam, και δεν χρειάζετε να υποστούμε αυτό το βάσανο με το τηλέφωνο, αυτό το σπάσιμο νεύρων, αυτή την εισβολή στις προσωπικές στιγμές ενός ανθρώπου, αυτή την ασέβεια προς τον ίδιο τον άνθρωπο...

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ

Μία σημαντική ανακοίνωση:

Τον Μάιο του 2010 ορισμένοι από τους συντελεστές του blog και του forum «Αθεΐα», προχώρησαν στην ίδρυση της Ένωσης Άθεων, μιας ένωσης προσώπων που έχει σκοπό την προώθηση της εκκοσμίκευσης της πολιτείας, της θρησκευτικής ελευθερίας, του ανθρωπισμού, του σκεπτικισμού, του ορθολογισμού, της κριτικής σκέψης και της αθεϊστικής οπτικής. Η ύπαρξη ενός φορέα με νομική υπόσταση μας επιτρέπει να επιδιώξουμε καλύτερα τους σκοπούς μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως πολίτες.

Σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία της ιστοσελίδας της Ένωσης με περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Ένωσης στη διεύθυνση contact παπάκι atheia τελεία gr.

Όταν υπάρχουν νεώτερα για την Ένωση, θα κάνω νέα ανάρτηση, μιας κια είμαι μέλος και υποστηρίκτρια της Ένωσης.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οικογένεια Βλαμένου - Δημήτρης Ψαθάς

Γνωστός ο Δημήτρης Ψαθάς, ως αρθρογράφος, θεατρικός συγγραφέας, αλλά και συγγραφέας διαφόρων μυθιστορημάτων όπου κυριαρχεί το χιούμορ. Αυτό είναι και το βιβλίο του Ψαθά, "Οικογένεια Βλαμένου", όπου θα βρούμε μία θεότρελη οικογένεια βλαμμένων όνομα και πράγμα.

Από τον μπαμπά εως το μικρό "Βλαμενάκι", όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν και από μία ή παραπάνω τρέλλες τις οποίες χρησιμοποιεί ο Ψαθάς για να δείξει τα καλά και τα κακά εκείνης της εποχής. Όλοι οι χαρακτήρες, κεντρικοί και μικρότεροι, είναι καρικατούρες της εποχής εκείνης, γύρω στα 1950, και ο συγγραφέας μας διασκεδάζει με τις περιπέτειές τους.

Σε αυτές τις καρικατούρες θα αναγνωρίσουμε και δικά μας πρόσωπα λίγο πολύ, ίσως και κάποια "τρέλλα" του εαυτού μας. Θα αναγνωρίσουμε ακόμα και σημερινές καταστάσεις. Ένα βιβλίο, που μπορεί να φαίνεται παλιό, αλλά στην ουσία είναι επίκαιρο, 50 χρόνια μετά που γράφτηκε. Διότι μπορεί ο Ψαθάς να παρουσιάζει την κοινωνία της εποχής, και αρκετά πράγματα να έχουν αλλάξει, αλλά κάποιες μούρλες ή ιδιοτροπίες ή πές τε όπως το θέλετε δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Είναι πάντα επίκαιρες!

Ένα μικρό βιβλίο, μόνο 237 σελίδες, τουλάχιστον στην έκδοση που έχω εγώ, αλλά και ένα μικρό διαμαντάκι συνάμα.