Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2005

Παιδικό τραγούδι

Να και ένα παιδικό τραγουδάκι. Το άκουσα από την ανηψιά μου Αφροδίτη και μου άρεσε πάρα πολύ. Οπότε παραθέτω τους στίχους:

Παίζουν μπάλα τα χταπόδια
Και με τα οχτώ τους πόδια
Και μαζεύονται τα ψάρια
Γίνονται μαλλιά – κουβάρια
Γκόλ φωνάζει η σαρδέλλα
Τον κολιό τον κάνει πέρα
Τούμπες κάνει η καραβίδα
Που της έφυγε μια βίδα
Σαματάς και φασαρία
Ξάφνου βλέπουν καρχαρία
Κι’όπου φύγει φύγει φύγει
Ο αγώνας έτσι λήγει.

Ο τίτλος

Μερικοί θα με ρωτήσουν για τον τίτλο του blog. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν την τρέλλα μου με το Star Wars.
Διάλεξα το Dark side of the Force γιατί είναι καλύτερος τίτλος. Light side? Με το τίποτα! Tales of the Force ή Tales of the Jedi, Sith κλπ? Σαν κόμικ ακούγεται. Και φυσικά δεν ήθελα να βάλω ονόματα χαρακτήρων. Μην τρελλαθούμε τελείως!!!

Το blog θα έχει από ιστορίες καθημερινής τρέλλας εως ότι μου κατέβει στο κεφάλι να γράψω.

Καλό απόγευμα και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Το πρώτο post και μία αληθινή ιστορία

Καλησπέρα σε όλους.

Το συγκεκριμένο blog σας έρχεται από την Ελλάδα (φυσικά). Και θα αρχίσω με ένα αληθινό γεγονός που μου έτυχε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2005.

Είχα κοιμηθεί και βρισκόμουν, όπως λένε, στο 13ο όνειρο. Ακούω το τηλέφωνο να χτυπάει και δεν σηκώνομαι. Το τηλέφωνο ξαναχτυπάει και συνεχίζει... Σηκώνομαι, και βλέπω την ώρα. Μία παρά δέκα το βράδυ. Πάω στο καθιστικό και σηκώνω το τηλέφωνο. Είναι η γιαγιά μου από το κάτω διαμέρισμα.
"Βούλα," μου λέει, "κάποιος ήρθε και μου τράβηξε το ποδάρι."
Η γιαγιά μου είναι 95-96 χρονών, ή όπως λέμε στην οικογένειά μας, 100 παρά κάτι. Και όλο και κάτι καινούργιο μας βγάζει.
"Τι λες ρε γιαγιά βραδυάτικο, μία η ώρα την νύχτα!" και της το κλείνω.
Φυσικά δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Επίσης με είχε ανησυχήσει. Τι να κάνω κι εγώ, παίρνω το ωραίο μου το μαχαιράκι (μαχαιράκι, τρόπος του λέγειν) και κατεβαίνω στην γιαγιά μου. Η γιαγιά μου απτόητη, να επιμένει ότι κάποιος είχε μπεί και της τράβηξε το ποδάρι. Ελέγχω όλες τις πόρτες αλλά τίποτα. Ήταν όλες κλειδωμένες από μέσα.
Καληνύχτισα την γιαγιά μου και έφυγα να πάω να κοιμηθώ. Αλλά δεν κόλλαγε ύπνος εύκολα μετά. Κατάφερα να κοιμηθώ μετά από μία ώρα περίπου.