Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006

Kyoto: The Golden PavillionΈνας απίστευτα όμορφος βουδιστικός ναός, το Golden Pavillion ή Rokuonji (όπως είναι η γιαπωνέζικη ονομασία), είναι επενδυμένος με φύλλα χρυσού. Το σημερινό Rokuonji είναι κατασκευή του 1955, αφού το αρχικό καταστράφηκε σε φωτιά το 1950. Νομίζω ότι οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους για τον ναό, και την φύση που το περιβάλλει.Προσέξτε την αντανάκλαση του ναού στα νερά της λίμνης.

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2006

Kyoto: ο ναός Kiyomisu DeraΜε το γκρούπ αρχίσαμε την περιήγησή μας στο Κυότο, ίσως την πιο όμορφη μεγαλούπολη της Ιαπωνίας, από τον ναό Kiyomisu Dera (Ναός του Καθαρού Νερού). Τό όνομα του ναού προέρχεται από το καθαρό νερό του καταρράκτη που έρχεται από άγνωστη πηγή του βουνού Otowa.

H πρώτη φωτογραφία είναι από την πύλη του ναού, ένα από τα πιο παλιά κτίσματα της περιόδου Muromachi (1392-1573).Η παγόδα χτίστηκε το 1632 και επισκευάστηκε το 1987. Η παγόδα περιέχει ένα άγαλμα του Dainichi Nyorai (Great Sun Buddha).Εδώ απεικονίζεται το Sutra Hall, όπου περιέχονται τα sutras των Βουδιστών, δηλαδή οι ιερές γραφές. Μέσα υπάρχει μία θαυμάσια τοιχογραφία δράκου στο ταβάνι του. Το Sutra Hall χτίστηκε το 1633.