Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μεγαλύτερος φοροφυγάς της Ελλάδος..

Για την Εκκλησία της Ελλάδος Ανώνυμος Εταιρεία μιλάω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φοροφυγάς, και όχι μόνο φοροδιαφεύγει, αλλά το κάνει εννόμως. Και αυτό διότι οι κυβερνώντες είναι δειλοί και δεν αποφασίζουν να βάλουν τον αναλογούντα φόρο στην Εκκλησία της Ελλάδος Ανώνυμος Εταιρεία.

Αλλά όλοι μας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, πληρώνουμε από την τσέπη μας τους παπάδες, αρχιμανδρίτες, και άλλους προκαθείμενους της Εκκλησίας της Ελλάδος Ανώνυμος Εταιρεία. Εγώ για ποιό λόγο να πληρώνω την θρησκεία του άλλου; Δεν είμαι ορθόδοξη, δεν είμαι χριστιανή. Δεν έχω και δεν θέλω να έχω καμμία απολύτως σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία.

Δεν φτάνει που πληρώνουμε τους παπάδες από την τσέπη μας, αλλά οι ναοί και άλλοι παρόμοιοι δεν φορολογούνται. Ούτε τα έσοδα της Εκκλησίας της Ελλάδος Ανώνυμος Εταιρεία από μετοχές και άλλες εμπορικές κερδοσκοπικές δραστηριότητες φορολογούνται. Και εν τω μεταξύ όλες οι εταιρείες μεγάλες και μικρές και οι ιδιώτες πληρώνουμε τα μαλλιοκεφαλά μας σε φόρους, έκτακτες εισφορές, περαιώσεις και διάφορα άλλα μπας και το κράτος βρεί λεφτά.

Και στο μεταξύ η πιο πλούσια εταιρεία της Ελλάδος, και ο μεγαλύτερος φοροφυγάς δεν πληρώνει καν τους υπαλλήλους της από την τσέπη της.

Φτάνει πιά αυτή η ασυδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος Ανώνυμος Εταιρεία. Να πληρώσει κανονικά φόρους, να φύγουν όλοι οι αρχιμανδρίτες, παπάδες, μοναχοί και παρακείμενοι της Εκκλησίας της Ελλάδος από την δημόσια μισθοδοσία. Φτάνει πιά η φοροδιαφυγή αυτή.

Και μην πείτε ότι είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ο ναός δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ιδρύματα όπως το Χαμόγελο του παιδιού, όπως νοσοκομεία, βιβλιοθήκες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.