Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η ψευδοεπιστήμη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εχθές, Σάββατο, όπως κάθε μέρα, πήρε η μητέρα μου την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Μαζί ένα ένθετο περιοδικό με τίτλο ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. Με το που το είδα, έφριξα στην πραγματικότητα. Το περιοδικό αυτό έχει άρθρα ψευδοεπιστήμης, συνωμοσιολογίας και δεν συμμαζεύεται.

Είναι ντροπή για μία εφημερίδα που θέλει να θεωρείτε σοβαρή και να είναι αξιόπιστη, να έχει ένα περιοδικό με θεωρίες συνωμοσίας, με παραλογισμό, με ψευδοεπιστήμη. Προσωπικά δεν μπορώ να εμπιστευτώ τίποτα από όσα γράφει μία εφημερίδα που εκδίδει ένα τέτοιο περιοδικό.

Οση αξιοπιστία και να είχε ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, για μένα χάθηκε εντελώς. Είπα στην μητέρα μου να μην ξαναγοράσει αυτή την φυλλάδα, διότι πρόκειται πιά για φυλλάδα και όχι για σοβαρή εφημερίδα. Πρόκειται πιά για εφημερίδα χειρότερη και από κίτρινο τύπο.

Μέσα από αυτή την έκδοση, η εφημερίδα προωθεί τον παραλογισμό, προωθεί πράγματα τα οποία είναι αντίθετα με την λογική, με την κριτική σκέψη, με την έννοια της επιστημονικής μεθόδου. Διότι κανένας από τους δήθεν ερευνητές και άλλους ψευδοεπιστήμονες, δεν ακολουθούν την επιστημονική μέθοδο. Αντίθετα αυτοί οι κύριοι, χλευάζουν την επιστήμη και τις ανακαλύψεις της, δεν δέχονται τίποτα που να προέρχεται από πραγματικούς επιστήμονες που έχουν ερευνήσει παρόμοια φαινόμενα! 'Οταν πραγματικοί επιστήμονες ερευνήσανε τέτοια φαινόμενα είτε δεν βρήκανε τίποτα απολύτως, δηλαδή το φαινόμενο δεν επαναλήφθηκε, είτε υπήρχε μία λογική εξήγηση.

Τι να πιάσω και τι να αφήσω από την ψευτολογία αυτής της έκδοσης. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αυτό που κάνω αυτή την στιγμή, δηλαδή να ενημερώσω όσους με διαβάζουν, και ελπίζω να έχει κάποιο θετικό αντίκτυπο.