Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Η γκρίνια των Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό.

Είναι κάτι που αναρωτιέμαι εδώ και χρόνια. Θα ήθελα πρώτα να πώ το εξής: όταν ήμουν στην Αγγλία φοιτήτρια, δεν μου έλειψε ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ η Ελλάδα. Μου έλλειπε η οικογενειά μου και κάποιοι καλοί φίλοι, αλλά η Ελλάδα ως Ελλάδα ΚΑΘΟΛΟΥ. Δεν ήθελα καν να επιστρέψω σε αυτό το μπουρδέλο που ονομάζεται Ελλάδα. Αλλά όπως οι περισσότερες Ελληνικές οικογένειες με την γκρίνια και τον φόβο τους, αναγκάστηκα να επιστρέψω. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Τι να μου λείψει από την Ελλάδα; Η ανοργανωσιά ή τα ξεράσματα που ονομάζονται μπουζούκια και ελληνική μουσική; Τα απίστευτα τραγικά νοσοκομεία και το χάλι των σχολείων και των πανεπιστημίων; Η βρωμιά στους δρόμους, και η αγένεια στα μαγαζιά; Το να μην βρίσκεις να φας το καλοκαίρι στα νησιά επειδή όλοι φτιάχνανε τα 5 ίδια φαγητά που μπορεί κάποιος να μην τρώει; Τα πανάκριβα και βρώμικα ενοικιαζόμενα δωμάτια το καλοκαίρι στα νησιά; Η κατάσταση που επικρατούσε από πάντα στις δημόσιες υπηρεσίες; Τι ακριβώς λείπει σε αυτούς που φεύγουν στο εξωτερικό και λένε ότι τους λείπει η Ελλάδα;

Τα τελευταία χρόνια όλες σχεδόν οι διακοπές που έχω κάνει (εκτός από 1-2 Σαββατοκύριακα για συγκεκριμένους λόγους), είναι στο εξωτερικό. Δεν ξεναπατάω Ελλάδα για διακοπές, το έχω πεί. Με τα ίδια λεφτά που θα δώσω στην Σαντορίνη π.χ. για 10 μέρες, μπορώ να πάω στο Μπαλί ή σε άλλο εξωτικό μέρος, και να περάσω πολύ καλύτερα από ένα νησί. 

Εμένα δεν μου έλλειπε η Ελλάδα. Και αν μπορούσα αυτή την στιγμή και από πάντα θα επέστρεφα με χαρά στην Αγγλία (και θα πήγαινα και σε αρκετά άλλα μέρη) και δεν θα ξαναπάταγα σε αυτό το μπουρδέλο που ονομάζεται Ελλάδα.

Αν λοιπόν είστε μετανάστης σε κάποια χώρα της ΕΟΚ όπως Αγγλία, Γερμανία, κλπ ή στις ΗΠΑ, Καναδάς, κλπ. πέστε μου: τι στο διάολο σας λείπει από την Ελλάδα και γκρινιάζεται;