Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Τελικά ποιός φταίει;

Τελικά ποιός φταίει για όλη αυτή την κατάντια που ζούμε αυτές τις μέρες; Φταίει η κυβέρνηση; Φταίει η αντιπολίτευση; Φταίει η αστυνομία;

Και ναι και όχι. Όλοι μας φταίμε. Όλοι μας έχουμε ευθύνη για τα συγκεκριμένα γεγονότα. Και θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας ανεξαιρέτως και επιτέλους να γίνουμε υπεύθυνοι, να χρησιμοποιούμε την λογική και την ευαισθησία, να γίνουμε πιο ανθρώπινοι, να χρησιμοποιούμε σωστά το μυαλό μας.

Κατ'αρχήν φταιμε όλοι που ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους, που δεν τολμάει κανένας να ρίξει λευκό. Και ναι το επαναλαμβάνω: εαν ρίξει το 60-70% και παραπάνω λευκό να δούμε τι θα γίνει σε όλα τα κόμματα. Τα λευκά δεν μπορούν να προισμετρηθούν, μένουν λευκά.

Φταίμε όλοι μας που κόβουμε τα φτερά σε όλους τους νέους και τους κάνουμε να θέλουν όλοι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Φταίμε όλοι μας που όταν δίνουμε στο Πανεπιστήμιο δεν ακολουθούμε την καρδιάμας αλλά βάζουμε 15000 σχολές μπας και περάσουμε κάπου και μετά βρούμε μια θεσούλα.

Φταίμε όλοι μας που δίνουμε φακελάκια, και που ανεχόμαστε αυτά που γίνονται με τις συντάξεις και δεν κάνουμε μυνήσεις επί μηνύσεων.

Φταίμε όλοι μας που δεν χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα που έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε.

Και πολλά ακόμα...

Και όχι οι πορείες όπως έχουν καταντήσει στην Ελλάδα έχουν χάσει το νόημά τους. Μόνο το 2007 γίνανε πάνω από 500 πορείες μόνο στην Αθήνα! Δηλαδή αν βγάλεις Αύγουστο και Σαββατοκύριακο, μιλάς για κάπου 2-3 πορείες την ημέρα!!!!

Στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, έχουμε ξεχάσει την σημασία της λέξης αυτής. Στην χώρα ενός μεγάλου πολιτισμού, έχουμε ξεχάσει την λέξη πολιτισμός.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Μαρτυρίες...

Διαβάσα εφημερίδες πριν λίγο, και τις μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν την δολοφονία του Αλέξανδρου. Και ήθελα να τονίσω τα ονόματα των δύο δολοφόνων. Ναι, δύο. Αν και ο ένας πυροβόλησε, ο άλλος δεν έκανε τίποτα, και αντίθετα ΑΦΗΣΕ τον συναδελφό του να πυροβολήσει...

Τα ονόματα των αστυνομικών είναι:

Επαμεινώνδας Κορκονέας, 37 ετών, ο δολοφόνος του Αλέξανδρου.
Βασίλης Σαραλιώτης, 31 ετών, συναυτουργός της δολοφονίας.

Όλοι οι μάρτυρες συμφωνούν ότι οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που προκάλεσαν πρώτοι. Οι δύο αστυνομικοί είναι δολοφόνοι. Και θα πρέπει να αποδοθεί ΑΜΕΣΑ δικαιοσύνη. Όχι αναβολές, και να γίνει η δίκη σε 3-5 χρόνια όπως γίνεται. ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

Εις μνήμην Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ίσως να μην έπρεπε να βάλω τίτλο σε αυτή την δημοσίευση. Ίσως έπρεπε να το αφήσω χωρίς τίτλο ή χωρίς λόγια. Αλλά κάτι έπρεπε να γράψω.

Η συγκεκριμένη δημοσίευση είναι αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που δολοφονήθηκε από αστυνομικό. Δολοφονήθηκε ένας 15χρονος από αστυνομικό. Από κάποιον άνθρωπο από τον οποίο περιμένει κανείς να βοηθήσει, να προστατεύσει τους πολίτες και την περιουσία τους. Αλλά ο συγκεκριμένος αστυνομικός αποδείχτηκε το λιγότερο ψυχικά άρρωστος. Διότι δεν μπορεί στα καλά καθούμενα να επιστρέφει με τα πόδια, να βγάζει το όπλο, και να πυροβολεί έναν άοπλο 15χρονο.

Ο αστυνομικός πρέπει να πληρώσει για την δολοφονία του Αλέξανδρου. Και ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν δίπλα του, πρέπει να τον διώξουν από την αστυνομία με μαύρο ποινικό μητρώο. Διότι και αυτός ευθύνεται. Ευθύνεται που δεν σταμάτησε τον πρώτο από το να σκοτώσει. Ευθύνεται διότι δεν κάλεσε σε βοήθεια αφού βλέπει ότι ο πρώτος αστυνομικός είναι έξαλλος. Ευθύνεται που δεν τον εμπόδισε όταν τον είδε να βγάζει πιστόλι. Ευθύνεται που δεν προσπάθησε καν να σταματήσει τον πρώτο αστυνομικό. Ευθύνεται που άφησε και ακολούθησε τον πρώτο αστυνομικό να κάνει το έγκλημα.

Μία ζωή που χάνεται δεν πρόκειται να αναπληρωθεί ποτέ. Ο ΑΛέξανδρος είχε όλη την ζωή μπροστά του. Λυπάμαι πραγματικά για τον άδικο χαμό αυτού του παιδιού.

Με αυτή την δημοσίευση, θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για τον άδικο θάνατο αυτού του παιδιού.