Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Εις μνήμην Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ίσως να μην έπρεπε να βάλω τίτλο σε αυτή την δημοσίευση. Ίσως έπρεπε να το αφήσω χωρίς τίτλο ή χωρίς λόγια. Αλλά κάτι έπρεπε να γράψω.

Η συγκεκριμένη δημοσίευση είναι αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που δολοφονήθηκε από αστυνομικό. Δολοφονήθηκε ένας 15χρονος από αστυνομικό. Από κάποιον άνθρωπο από τον οποίο περιμένει κανείς να βοηθήσει, να προστατεύσει τους πολίτες και την περιουσία τους. Αλλά ο συγκεκριμένος αστυνομικός αποδείχτηκε το λιγότερο ψυχικά άρρωστος. Διότι δεν μπορεί στα καλά καθούμενα να επιστρέφει με τα πόδια, να βγάζει το όπλο, και να πυροβολεί έναν άοπλο 15χρονο.

Ο αστυνομικός πρέπει να πληρώσει για την δολοφονία του Αλέξανδρου. Και ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν δίπλα του, πρέπει να τον διώξουν από την αστυνομία με μαύρο ποινικό μητρώο. Διότι και αυτός ευθύνεται. Ευθύνεται που δεν σταμάτησε τον πρώτο από το να σκοτώσει. Ευθύνεται διότι δεν κάλεσε σε βοήθεια αφού βλέπει ότι ο πρώτος αστυνομικός είναι έξαλλος. Ευθύνεται που δεν τον εμπόδισε όταν τον είδε να βγάζει πιστόλι. Ευθύνεται που δεν προσπάθησε καν να σταματήσει τον πρώτο αστυνομικό. Ευθύνεται που άφησε και ακολούθησε τον πρώτο αστυνομικό να κάνει το έγκλημα.

Μία ζωή που χάνεται δεν πρόκειται να αναπληρωθεί ποτέ. Ο ΑΛέξανδρος είχε όλη την ζωή μπροστά του. Λυπάμαι πραγματικά για τον άδικο χαμό αυτού του παιδιού.

Με αυτή την δημοσίευση, θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για τον άδικο θάνατο αυτού του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: