Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Darth Bane: Path of Destruction - Drew Karpyshyn

Είμαι fan του Star Wars, και το ομολογώ. Τρελλαίνομαι για τον κόσμο αυτόν, και πραγματικά έχω αγοράσει σχεδόν όλες τις νουβέλες και οτιδήποτε κυκλοφορεί από Star Wars.

Εχθές τέλειωσα το συγκεκριμένο βιβλίο, του οποίου τα γεγονότα λαμβάνουν μέρος 1000 χρόνια περίπου προν την αρχική τριλογία, και κάπου 3000 χρόνια μετά που ο Revan έσωσε την Republic από την Αυτοκρατορία των Sith.

O Dessel είναι ένας εργάτης ορυχείου στον πλανήτη Apatros. Για να σωθεί, σκοτώνει έναν στρατιώτη της Republic, και αναγκάζεται να φύγει από τον Apatros. Tότε γίνεται στρατιώτης των Sith. Εκεί τον βρίσκει ο Kopecz, και αναγνωρίζει την δύναμη του Dessel ως χρήστη της Δύναμης, της Σκοτεινής Πλευράς. Τον πηγαίνει στην Ακαδημία του Korriban όπου o Dessel επιλέγει το καινούργιο του όνομα: Bane και εκπαιδεύεται στην Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης. Αλλά ο Bane θα είναι η καταστροφή των Sith αλλά και συνάμα εκείνος που θα ξαναφτιάξει τους Sith. Τα υπόλοιπα διαβάστε τα στο βιβλίο.

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά, και δεν νομίζω ότι θα κυκλοφορήσει. Παρ'ότι υπάρχουν πολλοί fans του Star Wars, δεν νομίζω ότι κάποιος εκδοτικός οίκος θα αναλάμβανε να μεταφράσει ένα βιβλίο Star Wars. Προσωπικά, και να υπήρχε στα ελληνικά, δεν θα διάβαζα την μετάφραση.

Γενικά, λάτρεψα τον Bane. Από την πρώτη στιγμή θέλεις να προχωρήσει ο Bane, να νικήσει, να πάρει την εκδικησή του. Είναι καλογραμμένος ως χαρακτήρας, και παρ'όλο που είναι Sith, θέλεις να τον δείς να πετυχαίνει στους σκοπούς του. Ένας ακόμα χαρακτήρας που μου άρεσε πολύ στο βιβλίο είναι ο δάσκαλος του Bane, o Kas'im. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τον συγκεκριμένο.

Ως γράψιμο τώρα, το βιβλίο έχει τα προβληματάκια του, κατ'αρχήν επειδή ο συγγραφέας είναι και νέος αλλά και προέρχεται από τον κόσμο των παιχνιδιών. Και ενώ σε κάποια σημεία αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, σε κάποια άλλα σημεία αφήνει μερικά κενά. Και ιδίως σε μερικούς διαλόγους, είχα την εντύπωση ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω, ότι κάποια πράγματα δεν ειπώθηκαν όπως έπρεπε. Οι σκηνές δράσης είναι από τις πιο καλογραμμένες, κατά την γνώμη μου, καθώς και τα κεφάλαια στον πλανήτη Ambria.

Γενικότερα, απόλαυσα το βιβλίο. Είμαι από τα άτομα που είχαν παίξει το KOTOR τουλάχιστον 5-6 φορές (το πρώτο), και λατρεύω την Old Republic στον κόσμο του Star Wars. Jedi εναντίον Sith, μάχες με lightsaber, ένας ολόκληρος κόσμος για να ανακαλύψει και να αγαπήσει κανείς. Μακάρι να είχα τον χρόνο να παίξω και το online The Old Republic. Αλλά και χρόνο δεν έχω και έχω πρόβλημα με κάποια καλώδια σπίτι, και κάνει την σύνδεση να πηγαινοέρχεται συνεχώς...

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Διακοπές στην Αγγλία, κάνοντας πειράματα...

Φέτος φεύγω στην Αγγλία για διακοπές. Οι διακοπές μου θα είναι γεμάτες με Φυσική. Την επιστήμη της φυσικής. Έχω γραφτεί για το μάθημα Πειράματα Φυσικής του Open University, με πλήρες κωδικό και τίτλο SXR207 - Physics by Experiment.

Το μάθημα γίνεται στο Πανεπιστήμιο του Durham, και επί μία εβδομάδα, θα κάνω πειράματα, μετρήσεις, θα γράφω σημειώσεις και όταν τελειώσει η εβδομάδα, θα γράψω μία εργασία πάνω σε ένα από τα πειράματα. Η εργασία πρέπει να είναι γραμμένη όπως ένα επιστημονικό άρθρο, και το χαίρομαι αυτό. Διότι δεν έχει σημασία αν θα κάνω λάθη στην  διαδικασία, έχει σημασία ότι θα μάθω πολλά από το μάθημα αυτό.

Είδα ότι θα έχουμε και αρκετές διαλέξεις σε διάφορα θέματα φυσικής. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και δεν μου είναι εύκολο με την δουλειά να παίρνω μέρος σε επιστημονικές διαλέξεις. Ούτε και να κάνω πειράματα, ιδίως κάποια πειράματα φυσικής που θα κάνουμε στα εργαστήρια στο Durham.

Πέρισυ το καλοκαίρι, όταν είχα πάει για το MSXR209 είχα περάσει πολύ όμορφα. Μπορεί να ήταν κουραστικό, αλλά για κάποιο λόγο εγώ ξεκουράστηκα. Ϊσως επειδή άλλαξα περιβάλλον, είδα και μίλησα με διαφορετικούς ανθρώπους, με ανθρώπους που καταλαβαίνανε την αγάπη μου για την επιστήμη και τα μαθηματικά.

Φεύγω την Παρασκευή, 30 Ιουλίου, και θα επιστρέψω το Σάββατο 7 Αυγούστου. Θα έχω την φωτογραφική μαζί μου και θα παρουσιάσω φωτογραφίες από το Πανεπιστήμιο του Durham. Και πραγματικά λατρεύω τα Αγγλικά Πανεπιστήμια, ίσως επειδή έκανα το MSc. σε ένα από τα καλύτερα Αγγλικά Πανεπιστήμια...