Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Darth Bane: Path of Destruction - Drew Karpyshyn

Είμαι fan του Star Wars, και το ομολογώ. Τρελλαίνομαι για τον κόσμο αυτόν, και πραγματικά έχω αγοράσει σχεδόν όλες τις νουβέλες και οτιδήποτε κυκλοφορεί από Star Wars.

Εχθές τέλειωσα το συγκεκριμένο βιβλίο, του οποίου τα γεγονότα λαμβάνουν μέρος 1000 χρόνια περίπου προν την αρχική τριλογία, και κάπου 3000 χρόνια μετά που ο Revan έσωσε την Republic από την Αυτοκρατορία των Sith.

O Dessel είναι ένας εργάτης ορυχείου στον πλανήτη Apatros. Για να σωθεί, σκοτώνει έναν στρατιώτη της Republic, και αναγκάζεται να φύγει από τον Apatros. Tότε γίνεται στρατιώτης των Sith. Εκεί τον βρίσκει ο Kopecz, και αναγνωρίζει την δύναμη του Dessel ως χρήστη της Δύναμης, της Σκοτεινής Πλευράς. Τον πηγαίνει στην Ακαδημία του Korriban όπου o Dessel επιλέγει το καινούργιο του όνομα: Bane και εκπαιδεύεται στην Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης. Αλλά ο Bane θα είναι η καταστροφή των Sith αλλά και συνάμα εκείνος που θα ξαναφτιάξει τους Sith. Τα υπόλοιπα διαβάστε τα στο βιβλίο.

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά, και δεν νομίζω ότι θα κυκλοφορήσει. Παρ'ότι υπάρχουν πολλοί fans του Star Wars, δεν νομίζω ότι κάποιος εκδοτικός οίκος θα αναλάμβανε να μεταφράσει ένα βιβλίο Star Wars. Προσωπικά, και να υπήρχε στα ελληνικά, δεν θα διάβαζα την μετάφραση.

Γενικά, λάτρεψα τον Bane. Από την πρώτη στιγμή θέλεις να προχωρήσει ο Bane, να νικήσει, να πάρει την εκδικησή του. Είναι καλογραμμένος ως χαρακτήρας, και παρ'όλο που είναι Sith, θέλεις να τον δείς να πετυχαίνει στους σκοπούς του. Ένας ακόμα χαρακτήρας που μου άρεσε πολύ στο βιβλίο είναι ο δάσκαλος του Bane, o Kas'im. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τον συγκεκριμένο.

Ως γράψιμο τώρα, το βιβλίο έχει τα προβληματάκια του, κατ'αρχήν επειδή ο συγγραφέας είναι και νέος αλλά και προέρχεται από τον κόσμο των παιχνιδιών. Και ενώ σε κάποια σημεία αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, σε κάποια άλλα σημεία αφήνει μερικά κενά. Και ιδίως σε μερικούς διαλόγους, είχα την εντύπωση ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω, ότι κάποια πράγματα δεν ειπώθηκαν όπως έπρεπε. Οι σκηνές δράσης είναι από τις πιο καλογραμμένες, κατά την γνώμη μου, καθώς και τα κεφάλαια στον πλανήτη Ambria.

Γενικότερα, απόλαυσα το βιβλίο. Είμαι από τα άτομα που είχαν παίξει το KOTOR τουλάχιστον 5-6 φορές (το πρώτο), και λατρεύω την Old Republic στον κόσμο του Star Wars. Jedi εναντίον Sith, μάχες με lightsaber, ένας ολόκληρος κόσμος για να ανακαλύψει και να αγαπήσει κανείς. Μακάρι να είχα τον χρόνο να παίξω και το online The Old Republic. Αλλά και χρόνο δεν έχω και έχω πρόβλημα με κάποια καλώδια σπίτι, και κάνει την σύνδεση να πηγαινοέρχεται συνεχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: