Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2005

Wireless ταλαιπωρία

Εδώ και μερικές μέρες ήθελα να αγοράσω ένα modem/router για την σύνδεσή μου με το Internet μέσω της ADSL γραμμής που διαθέτω. Μιας και μένω Ηράκλειο, τα πιο κοντινά καταστήματα με είδη πληροφορικής βρίσκονται στο The Mall, το καινούργιο πολυκατάστημα στην Νερατζιώτισσα.
Οπότε το πρωϊ που ξύπνησα αποφάσισα να πεταχτώ μιας και με το τρένο είναι πολύ κοντά μου. Πήγα στα Multirama και εξυπηρετήθηκα άμεσα. Πήρα ένα Linksys modem/router, ένα wireless USB adapter, έναν HP Deskjet 3940 εκτυπωτή, και ένα USB hub.
Έρχομαι σπίτι και συνδέω κατ'αρχήν το USB hub, μιας και επρόκειτο να συνδέσω τον εκτυπωτή και το scanner σε αυτό μιας και τα USB ports που διαθέτει το PC δεν φτάνουν για όλες τις συσκευές. Συνδέθηκε με τη μία χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μετά αρχίζω με τον εκτυπωτή. Τέλεια σύνδεση, καμμία δυσκολία. Εκτυπώσεις πολύ καλές για έναν home user σαν και μένα.
Και φτάνουμε στο wireless. Πήρα wireless USB adapter για να μην κάθομαι να βιδώνω /ξεβιδώνω στο εσωτερικό του PC. Για να μπεί νέα κάρτα ήθελε αρκετό φτιάξιμο εσωτερικά, μιας και τα περισσότερα PCI είναι πιασμένα από άλλες κάρτες ή οι έξοδοι δίπλα στο PCI είναι πιασμένες από έξτρα εξόδους USB κλπ. Φτιάχνω το USB adapter, drivers κλπ όλα καλά. Βλέπει το wireless adapter και ανοίγει την σύνδεση.
Πιάνω το modem/router. Συνδέω το modem/router με την γραμμή, κανένα πρόβλημα την βλέπει αμέσως. Αλλά δεν το έβλεπε το wireless. Και πως να φτιάξω την σύνδεση και να μπώ στο Internet χωρίς ο wireless adapter να βλέπει το modem/router;
Αφού γύρισα το modem/router και το adapter δεξιά αριστερά μερικές φορές, είδε το connection. Βάζω το CD εγκατάστασης , και αρχίζω να φτιάχνω τα settings για να μπορέσω να συνδεθώ.
Αμ δέ! Κάθε λίγο και λιγάκι σταμάταγε η σύνδεση μέσω wireless, και φυσικά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Και φυσικά δεν μπορείς και να βρείς τι φταίει εύκολα, ποιό από τα μηχανήματα του δωματίου επηρεάζει, σε ποιά συχνότητα ουτοσώστε να μπορώ να την αλλάξω κλπ.
Τέλος πάντων, για να μην ψάχνω άδικα, ξαναπήγα στα Multirama και αγόρασα μία D-Link Ethernet κάρτα. Πάλεψα λιγάκι με το PC για να μπορέσω να φτιάξω λίγο το εσωτερικό του ώστε να μπεί η κάρτα, αλλά ευτυχώς δεν μου πήρε παρά ελάχιστη ώρα. Σύνδεσα το modem/router επάνω, και τα προβλήματά μου λύθηκαν άμεσα. Έβγαλα τους drivers του wireless, και ησύχασα.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2005

Dressing a Galaxy: The Costumes of Star Wars

Σήμερα έλαβα από το Amazon UK το Deluxe Edition του βιβλίου Dressing A Galaxy: The Costumes of Star Wars. Αυτή η έκδοση είναι σε ένα πολύ όμορφο κουτί, και εκτός από το βιβλίο περιέχει και μερικά συλλεκτικά κομμάτια για τους fans του Star Wars.

Κατ'αρχήν ήρθε σε ένα πολύ ωραίο κουτί με κορδέλλα φτιαγμένη από μετάξι Ιαπωνίας. Ανοίγοντάς το, η αριστερά πλευρά περιέχει τα εξής:
  1. Certificate of Authenticity, μιας και υπάρχουν μόνο 2500 κομμάτια από το συγκεκριμένο
  2. Αναπαραγωγή της πόρπης ζώνης των Wookie
  3. DVD με ένα ντοκυμαντέρ γύρω από τα κοστούμια του Star Wars
  4. Ένα κομμάτι ύφασμα, το οποίο είναι το ίδιο ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε για την κάπα του Darth Vader.
Στα δεξιά περιείχε το καταπληκτικό βιβλίο με τα κοστούμια (ανυπομονώ να το διαβάσω), ένα μικρό ένθετο με κομμάτια ύφασμα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τα Episodes I εως ΙΙΙ, και ένα ακόμα ένθετο με τα digital κοστούμια που φτιαχτήκανε για χαρακτήρες όπως ο Yoda και ο General Grievious.

Το βιβλίο καθεαυτού περιέχει μικρά ένθετα με διάφορα θέματα όπως κουκλίτσα από χαρτόνι της Padme Amidala με διάφορα κοστούμια για να την ντύσεις. Μερικές φωτογραφίες είναι από κοντινά στα υφάσματα ουτοσώστε να φαίνεται καθαρά η λεπτομέρεια.

Η όλη παρουσίαση και λεπτομέρεια αυτής της έκδοσης με έχει ενθουσιάσει. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο μιας και φαντάζομαι ότι η ειδική έκδοση που περιέγραψα μάλλον έχει γίνει ανάρπαστη και θα είναι δύσκολο να βρεθεί.

Μερικά links για την υπέροχη αυτή έκδοση:

  1. Dressing A Galaxy: The Costumes of Star Wars
  2. Starwars.com παρουσίαση της Deluxe Edition
  3. Starwars.com παρουσίαση του βιβλίου