Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2005

Wireless ταλαιπωρία

Εδώ και μερικές μέρες ήθελα να αγοράσω ένα modem/router για την σύνδεσή μου με το Internet μέσω της ADSL γραμμής που διαθέτω. Μιας και μένω Ηράκλειο, τα πιο κοντινά καταστήματα με είδη πληροφορικής βρίσκονται στο The Mall, το καινούργιο πολυκατάστημα στην Νερατζιώτισσα.
Οπότε το πρωϊ που ξύπνησα αποφάσισα να πεταχτώ μιας και με το τρένο είναι πολύ κοντά μου. Πήγα στα Multirama και εξυπηρετήθηκα άμεσα. Πήρα ένα Linksys modem/router, ένα wireless USB adapter, έναν HP Deskjet 3940 εκτυπωτή, και ένα USB hub.
Έρχομαι σπίτι και συνδέω κατ'αρχήν το USB hub, μιας και επρόκειτο να συνδέσω τον εκτυπωτή και το scanner σε αυτό μιας και τα USB ports που διαθέτει το PC δεν φτάνουν για όλες τις συσκευές. Συνδέθηκε με τη μία χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μετά αρχίζω με τον εκτυπωτή. Τέλεια σύνδεση, καμμία δυσκολία. Εκτυπώσεις πολύ καλές για έναν home user σαν και μένα.
Και φτάνουμε στο wireless. Πήρα wireless USB adapter για να μην κάθομαι να βιδώνω /ξεβιδώνω στο εσωτερικό του PC. Για να μπεί νέα κάρτα ήθελε αρκετό φτιάξιμο εσωτερικά, μιας και τα περισσότερα PCI είναι πιασμένα από άλλες κάρτες ή οι έξοδοι δίπλα στο PCI είναι πιασμένες από έξτρα εξόδους USB κλπ. Φτιάχνω το USB adapter, drivers κλπ όλα καλά. Βλέπει το wireless adapter και ανοίγει την σύνδεση.
Πιάνω το modem/router. Συνδέω το modem/router με την γραμμή, κανένα πρόβλημα την βλέπει αμέσως. Αλλά δεν το έβλεπε το wireless. Και πως να φτιάξω την σύνδεση και να μπώ στο Internet χωρίς ο wireless adapter να βλέπει το modem/router;
Αφού γύρισα το modem/router και το adapter δεξιά αριστερά μερικές φορές, είδε το connection. Βάζω το CD εγκατάστασης , και αρχίζω να φτιάχνω τα settings για να μπορέσω να συνδεθώ.
Αμ δέ! Κάθε λίγο και λιγάκι σταμάταγε η σύνδεση μέσω wireless, και φυσικά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Και φυσικά δεν μπορείς και να βρείς τι φταίει εύκολα, ποιό από τα μηχανήματα του δωματίου επηρεάζει, σε ποιά συχνότητα ουτοσώστε να μπορώ να την αλλάξω κλπ.
Τέλος πάντων, για να μην ψάχνω άδικα, ξαναπήγα στα Multirama και αγόρασα μία D-Link Ethernet κάρτα. Πάλεψα λιγάκι με το PC για να μπορέσω να φτιάξω λίγο το εσωτερικό του ώστε να μπεί η κάρτα, αλλά ευτυχώς δεν μου πήρε παρά ελάχιστη ώρα. Σύνδεσα το modem/router επάνω, και τα προβλήματά μου λύθηκαν άμεσα. Έβγαλα τους drivers του wireless, και ησύχασα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: