Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Χαρτάκια και Ελληνάρες...

Πραγματικά αν μπορούσα να φύγω από αυτή την χώρα θα έφευγα. Μένω μόνο και μόνο επειδή αυτή την στιγμή δεν έχω τα μέσα για να φύγω, και φυσικά δεν έπρεπε ΠΟΤΕ να επιστρέψω στην Ελλάδα μετά το MSc. στην Αγγλία, αλλά έπρεπε να είχα μείνει εκεί και να έβρισκα δουλειά και οτι προέκυπτε.

Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα θα καλυτερέψει ποτέ. Δεν βλέπω τους ίδιους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Ελληνάρες να θέλουν να καλυτερέψουν τα πράγματα. Διότι δεν σέβονται καν τον τόπο που μένουν, δεν σέβονται κανέναν και τίποτα, θέλουν τα πάντα έτοιμα.

Κρίμα που το πρωϊ δεν είχα κάμερα μαζί μου, και δεν πήρα τον αριθμό του αυτοκινήτου του Ελληνάρα με τα όλα του, να τον έκανα ρεζίλι των σκυλιών πραγματικά. Διότι με άτομα σαν και τον εν λόγω μόνο από το κακό στο χειρότερο μπορούμε να πάμε.

Αλλά ας πω τι έγινε. Προχωρούσα σε ένα δρομάκι για να επιστρέψω στο γραφείο από κάτι εξωτερικές δουλειές. Βλέπω έναν νέο 25-30 χρονών σε ένα άσπρο παρκαρισμένο αυτοκίνητο, να ανοίγει το παράθυρο του οδηγού και να πετάει ένα πλαστικό διάφανο χαρτάκι από το παράθυρο στον δρόμο. Σταματάω, και του λέω:

"Συγγνώμη δεν έχεις ένα τασάκι ή κάτι να πετάξεις το χαρτάκι; Γιατί το πετάς στον δρόμο;"

Και μου απαντάει, νευριασμένα κιόλας:

"Όχι, δεν έχω".

Και τσατίζομαι τα παίρνω άγρια, και του λέω:

"Να γιατί πάει σκατά η Ελλάδα όταν έχει άτομα σαν κι εσένα"

Μου είπε ένα σαρκαστικό "Ευχαριστώ", ξεπάρκαρε και έφυγε.

Δεν κατάλαβε καν γιατί αυτό που έκανε, είναι λάθος. Σε αυτή την πόλη, την Αθήνα, εγώ και εσύ και αυτός μένουμε. Είναι το σπίτι μας. Και ο δρόμος και το πεζοδρόμιο, και όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι στους οποίους βρισκόμαστε είναι το σπίτι μας. Γιατί λοιπόν κάποιοι είναι τόσο κάφροι, τόσο μαλάκες, τόσο Ελληνάρες με την κάκιστη έννοια και δεν σέβονται αυτό τον τόπο; Δεν είναι ωραίο να βλέπεις καθαρά πεζοδρόμια και δρόμους;

Όσο μένω σε αυτή την κολοχώρα, τόσο περισσότερο απογοητεύομαι και θλίβομαι και με πιάνει κατάθλιψη. Και όσο είμαι εδώ, αν περάσω και σας δώ να πετάτε χαρτάκια στον δρόμο, να παρκάρετε σε πεζοδρόμια, ή άλλο που θεωρώ λανθασμένο, θα σας το πώ.

Και αν θέλετε να μάθετε, συνήθως μαζεύω χαρτάκια και διάφορα σε τσέπες και τσάντα, και είτε τα πετάω στα καλαθάκια, είτε στο καλάθι αχρήστων ή σκουπίδια στο σπίτι μου. Πολλές φορές έχω επιστρέψει σπίτι, και αδειάζω χαρτάκια και διάφορα από τσέπες και τσάντες. Ξεχωρίζω ανακύκλωση από σκουπίδια, και τα πετάω όπως πρέπει...

Εσείς κάφροι, Ελληνάρες μαλάκες και ανίδεοι, γιατί δεν σέβεστε τον τόπο σας και έχετε κάνει όλη την Αθήνα έναν απέραντο σκουπιδότοπο; Μετά μην γκρινιάζετε ότι έχουμε από τις πιο βρώμικες πόλεις στον κόσμο, διότι εσείς οι ίδιοι την έχετε κάνει έτσι.