Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2006

Kazanawa: Οι κήποι Kenroku-en


Την επόμενη μέρα πήγαμε στην Kazanawa, όπου επισκεφτήκαμε τους κήπους Kenroku-en. Ο Kenroku-en είναι ένας από τους τρείς μεγαλύτερους κήπους της Ιαπωνίας, και το όνομά τους σημαίνει "Κήποι των Έξι Ιδιοτήτων".


Η ονομασία προέρχεται από τις έξι ιδιότητες που έχουν χρησιμοποιηθεί στους κήπους Kenroku-en για να επιτευχθεί το πολύ όμορφο αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.


Οι έξι ιδιότητες ως ζευγάρια αντιθέτων, είναι: ευρυχωρία και απομόνωση (spaciousness and seclusion), δεξιοτεχνία & αρχαιότητα (artifice & antiquity), ροή νερών και πανοράματα (water-courses & panoramas).


Οι κήποι είναι πανέμορφοι και ευχαριστιέσαι να περπατάς κάτω από τα δέντρα, στα όμορφα δρομάκια, να κοιτάζεις τις αντανακλάσεις μέσα στα νερά των λιμνών, να βλέπεις το φώς να παιχνιδίζει μέσα σε αυτή την όμορφη πλάση.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2006

Nara: ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού


Μετά το Κυότο, επισκεφτήκαμε την Nara, μία πόλη φημισμένη για τον ναό Todai-Ji όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα του Βούδα στον κόσμο. Τα μεγάλα αγάλματα αυτά του Βούδα ονομάζονται Daibutsu στα Ιαπωνικά που σημαίνει Μεγάλος Βούδας.

Ο ναός άρχισε να χτίζεται το 728 εις μνήμην του γιού του Αυτοκράτορα Shomu, του Motoi. Το κτίριο όπου στεγάζεται το άγαλμα του Βούδα, το Great Hall of Buddha, ή Daibutsu-Den, χτίστηκε το 752.


Το 855 το κεφάλι του αγάλματος έπεσε λόγω ενός καταστροφικού σεισμού, αλλά γρήγορα επισκευάστηκε. Στη συνέχεια, διάφορες φωτιές και άλλες καταστροφικές ενέργειες κατέστρεψαν μέρη του Todai-Ji. Ο ναός και τα κτίσματά του συνέχισαν να επισκευάζονται ύστερα από κάθε καταστροφή.

Η τελευταία ανακατασκευή έγινε την περίοδο του Edo. Edo ονομαζόταν το Τόκυο την περίοδο από το 1603 εως το 1867. Σήμερα το Todai-Ji και το άγαλμα του Βούδα θεωρούνται εθνικοί θησαυροί.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2006

Kyoto: Heian Jingu Shrine


Το ξέρω και είμαι απράδεκτη. Έχω να γράψω πολλά ακόμα κια να βάλω πολλές φωτογραφίες και δεν έχω κάνει τίποτα. Ετοιμαστείτε όμως καθώς συνεχίζεται το οδοιπορικό στο πανέμορφο Κυότο της Ιαπωνίας και ιδιαίτερα στον Ναό Heian Jingu.


Ο συγκεκριμένος ναός χτίστηκε το 1895 , χρονολογία που συμβολίζει τα 1100 χρόνια ύπαρξης του Κυότο. Το Κυότο ήταν γνωστό ως Heian-Kyo , και γι'αυτό ο ναός ονομάστηκε Heian Jingu.


Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Αυτοκράτορα Kanmu, ιδρυτή του Heian-Kyo εκείνης της εποχής και σημερινού Κυότο. Ο Αυτοκράτορας Kanmu έχει ενταφιαστεί σε αυτό τον ναό, συμβολίζοντας έτσι την θεότητα των αυτοκρατόρων της Ιαπωνίας.