Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Τελικά ποιός φταίει;

Τελικά ποιός φταίει για όλη αυτή την κατάντια που ζούμε αυτές τις μέρες; Φταίει η κυβέρνηση; Φταίει η αντιπολίτευση; Φταίει η αστυνομία;

Και ναι και όχι. Όλοι μας φταίμε. Όλοι μας έχουμε ευθύνη για τα συγκεκριμένα γεγονότα. Και θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας ανεξαιρέτως και επιτέλους να γίνουμε υπεύθυνοι, να χρησιμοποιούμε την λογική και την ευαισθησία, να γίνουμε πιο ανθρώπινοι, να χρησιμοποιούμε σωστά το μυαλό μας.

Κατ'αρχήν φταιμε όλοι που ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους, που δεν τολμάει κανένας να ρίξει λευκό. Και ναι το επαναλαμβάνω: εαν ρίξει το 60-70% και παραπάνω λευκό να δούμε τι θα γίνει σε όλα τα κόμματα. Τα λευκά δεν μπορούν να προισμετρηθούν, μένουν λευκά.

Φταίμε όλοι μας που κόβουμε τα φτερά σε όλους τους νέους και τους κάνουμε να θέλουν όλοι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Φταίμε όλοι μας που όταν δίνουμε στο Πανεπιστήμιο δεν ακολουθούμε την καρδιάμας αλλά βάζουμε 15000 σχολές μπας και περάσουμε κάπου και μετά βρούμε μια θεσούλα.

Φταίμε όλοι μας που δίνουμε φακελάκια, και που ανεχόμαστε αυτά που γίνονται με τις συντάξεις και δεν κάνουμε μυνήσεις επί μηνύσεων.

Φταίμε όλοι μας που δεν χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα που έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε.

Και πολλά ακόμα...

Και όχι οι πορείες όπως έχουν καταντήσει στην Ελλάδα έχουν χάσει το νόημά τους. Μόνο το 2007 γίνανε πάνω από 500 πορείες μόνο στην Αθήνα! Δηλαδή αν βγάλεις Αύγουστο και Σαββατοκύριακο, μιλάς για κάπου 2-3 πορείες την ημέρα!!!!

Στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, έχουμε ξεχάσει την σημασία της λέξης αυτής. Στην χώρα ενός μεγάλου πολιτισμού, έχουμε ξεχάσει την λέξη πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: