Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2006

Galilee - Clive Barker


Μόλις εχθές τελείωσα το Galilee του Clive Barker. Γενικά, ο Clive Barker μου αρέσει. Το συγκεκριμένο βιβλίο όμως δεν το θεωρώ από τα καλύτερά του. Δεν μπορώ να πώ ότι δεν μου άρεσε, μάλλον αδιάφορη με άφησε.

Στην αρχή είναι ενδιαφέρον, για τις πρώτες 50 με 100 σελίδες. Κάπου μετά χάνεται στις πολλές περιγραφές και αναλύσεις χαρακτήρων. Νομίζω ότι θα μπορούσε να μικρύνει αρκετά το βιβλίο χωρίς να χάσει από την ιστορία. Είναι και κάπου 800 σελίδες σύνολο! Σε κάποια σημεία οι αναλύσεις με έκαναν να βαρεθώ, και δεν είχαν τόσο νόημα για την ιστορία.

Η ιστορία ήταν ενδιαφέρουσα, ο Clive Barker έχει πάντα καλές ιδέες. Στην εκτέλεση, όπως είπα και προηγουμένως τα χάλασε, καθώς περίμενα και περισσότερα γεγονότα στο τέλος. Όταν αρχίζει να κινείται η ιστορία προς το τέλος, σου αφήνει την εντύπωση ότι θα έχει ένα δυνατό, θορυβώδες τέλος. Το τέλος όμως είναι ακριβώς το αντίθετο. Και αφήνει αρκετά πράγματα ανοιχτά. Δεν κλείνει την ιστορία τελείως, μόνο προσωρινά.

Εαν θέλετε να διαβάσετε Clive Barker, θα πρότεινα το Imajica ή τα Books of Blood.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο (μου ξέφυγε ;) το Ιματζικά είναι καταπληκτικό αλλά για αρχή προτείνω τον Υφαντόκοσμο, στη συνέχεια τα 2 βιβλία για την ‘τέχνη’ Αίπολη και Το μεγάλο μυστικό θέαμα. Πριν λίγο καιρό τελείωσα και τα 2 βιβλία του Άμπαρατ (με σχέδια του Barker) τα οποία αν και παιδικά είναι απίστευτα μαγικά και φυσικά θα υπάρξει και 3ο βιβλίο. Είναι σπουδή ο άνθρωπος τι να πεις ;)

Gh0st είπε...

Για εισαγωγή στον "κόσμο" του Barker ο Υφαντόκοσμος είναι καλός. Τα βιβλία του Abarat είναι καταπληκτικά και οι εικονογραφήσεις του καθόλου "παιδικές". Προτείνω να είναι τα επόμενα που θα διαβάσεις

GhostDog

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ενδιαφερον το blog σου.
Μου επιτρεπεις να το κανω λινκ στο δικο μου?

Darkchilde είπε...

Σου επιτρέπω να κάνεις Link, δώσε μου και το δικό σου blog, να κάνω Link Κι εγώ.

Throgos είπε...

Χαλό νταρκτσάιλντ και χαρούμενο μπλόγκινγκ - σας παρακολουθώ ανελλιπώς (προσέχτε το ειρωνικό - κλείσιμο ματιού - επίσημοφιλικό ύφος). Μετά χαράς μου και δεδομένης της περιέργειάς μου αλλά και της ευρέως και ταχέως διαδεδομένης μόδας που ίσταται τελευταίως στην μπλογκόσφαιρα, θα ήθελα να σας καλέσω στο περίφημο παίγνιον περί του εαυτού καλούμενον "Πέντε πράγματα για τον εαυτό μου". Διά περισσοτέρας πληροφορίας παρακαλώ ανατρέξτε στο ιστολόγιόν μου καλούμενον "Ohm" - http://throgos.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Ναι,με ακουτε;
Χα,καιρο ειχα να μπω σε μπλογκ...απο τοτε που χαλασαν τα λινκς μου στο μπλογκ μου.
Χμ...ολο τον προσπερναω τον Μπαρκερ.Ισως θα πρεπει να παρω κανα Υφαντοκοσμο η Ιματζικα σιγα σιγα.
heiron