Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Η ψευδαίσθηση της αμαρτίας

Προσωπικά δεν πιστεύω στην αμαρτία. Δεν υπάρχει αμαρτία, είναι μόνο δημιουργία των θρησκειών για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται συνέχεια άσχημα και να τους έχουν υπό τον ελεγχό τους. Και όταν αισθάνεσαι αμαρτωλός συνέχεια, όπως θέλουν οι θρησκείες, όταν σε βάζουν να φοβάσαι θεούς και δαίμονες, τότε έχεις καταντήσει ένα φοβισμένο ανθρωπάκι χωρίς θέληση, χωρίς να μπορείς να επιλέξεις αυτό που θέλεις, χωρίς να μπορείς να δημιουργήσεις πραγματικά ο ιδιος, χωρίς να μπορείς να γίνεις αυτό που θα μπορούσες εαν δεν φοβόσουνα να κάνεις το παραμικρό.

Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Από τα λάθη αυτά μαθαίνουμε, και γινόμαστε καλύτεροι. Δεν φοβάμαι κανέναν θεό ή διάβολο ή παρόμοια υπερφυσικά όντα, επειδή δεν πιστεύω στην υπαρξή τους. Κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για μένα και για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου. Ναι, κάνω λάθη, αλλά δεν φοβάμαι να κάνω λάθος.

Έχω μάθει πολλά περισσότερα από τα λάθη μου από όταν έκανα σωστά τα πράγματα.

Χρησιμοποιώ την λογική, την εμπάθεια προς άλλους ανθρώπους και την ευαισθησία στην ζωή μου.

Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι. Όπως όλοι έχω κι εγώ τους φόβους μου, αλλά δεν τους αφήνω να με καταπιέσουν, και θυμάμαι πάντα το Litany Against Fear από το Dune, όταν αρχίζω να φοβάμαι πολύ:

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
Fear is the little-death that brings total obliteration.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.

4 σχόλια:

Άθεος είπε...

“Έχω μάθει πολλά περισσότερα από τα λάθη μου από όταν έκανα σωστά τα πράγματα”.
Αυτό μπορώ να πω μου άρεσε περισσότερο γιατί δείχνει την αλήθεια της διαλεκτικής!

Ανώνυμος είπε...

Τι ψευτοσοφιστικε μαλακιες γραφεις ρε παιδι μου. Τραβα βρες κανενα γκομενο καλυτερα και βγες και λιγο απο το σπιτι σου αντι να το παιζεις Σωκρατης και φωτεινος παντογνωστης απο τον υπολογιστη σου...

M είπε...

Το ότι ήσουν κάλυτερη στα μαθηματίκα απο άλλους δεν λέει απολύτως τίποτα. Εγώ γνωρίζω άτομα που ηταν σαινα στα μαθηματικά άλλα μέτριοι η σκράπες σε άλλα μαθήματα η είχαν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.

Εχεις μια τάση σε μέρικες στήλες στο blog σου να βγάζεις τις ανασφάλειες σου με δόσεις ισχυρογνωμοσυνής και κομπασμού.

Πρέπει να είσαι μοναχικό άτομο Darkchilde η κάνω λάθος ;;

Darkchilde είπε...

Ανώνυμε, δεν το παίζω ούτε Σωκράτης ούτε τίποτα. Αναρτώ απλά δικές μου σκέψεις και πράγματα τα οποία σκέφτομαι όταν έχω όρεξη να γράψω. Αν θέλεις να συζητήσεις πάνω στην δημοσίευση τότε κάνε το αλλά δεν χρειάζονται οι προσωπικές επιθέσεις προς το ατομό μου.

Μ, το παράδειγμα με τα μαθηματικά δεν ήταν για να δείξω ότι ήμουν η καλύτερη αλλά το ότι η θρησκεία με θεωρεί κατώτερη μόνο και μόνο επειδή τα γεννητικά μου όργανα βρίσκονται μέσα στο σώμα μου και όχι έξω. Η θρησκεία έζει έναν σεξισμό, ένα μίσος προς τις γυναίκες θα έλεγα. Αυτό ήθελα να δέιξω με το παραδειγμά μου και τίποτε άλλο.

Και ναι είμαι αρκετά μοναχικό άτομο. Αλλά αυτό είναι στον χαρακτήρα μου. Δεν μου αρέσει ούτε μου άρεσε ποτέ η πολυκοσμία, και ότνα βγαίνω προτιμώ να είμαι με λίγους αλλά καλούς φίλους και να πάω σε ένα όμορφο εστιατόριο όπου θα μπορέσουμε να μιλήσουμε παρά σε ένα μπαρ γεμάτο κόσμο και με μουσική να σου σπάει τα τύμπανα όπου δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη.