Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Τεχνολογικές Περιπέτειες ΙΙ: Υπολογιστής

Χάλασε το DVD Recorder του υπολογιστή μου, και δεν μπορούσα να γράψω τίποτα. Ευτυχώς μόλις είχα πάρει έναν ακόμα εξωτερικό σκληρό δίσκο, αλλιώς με έβλεπα να παίρνω το πρώτο DVD Recorder και να το βάζω πρόχειρα...

Το DVD REcorder που χάλασε, ήρθε πακέτο με τον υπόλοιπο υπολογιστή, από την HP. Αφού μπορούσα να πάρω καινούργιο Quad Core μέσω της εταιρείας δεν το πολυέψαξα την εποχή εκείνη, πριν 2,5 χρόνια περίπου. Τα προβλήματα με το DVD αυτό άρχισαν πριν αρκετό καιρό, αλλά αφού έγραφε είπα να μην το αλλάξω ακόμα, μιας και περίμενα να βγεί και κανένα καλό Blu Ray Recorder. Αλλά πριν 10 μέρες περίπου άρχισε να βγάζει λάθη σε κάθε εγγραφή οπότε χρειαζόταν αλλαγή.

Ψάχνοντας βρήκα το Plextor BD920SA. Plextor και ξερό ψωμί σε recorders, δεν μου έχουν ποτέ πάθει τίποτα όσο καιρό και να τα ταλαιπωρώ. Το μοναδικό κατάστημα στο οποίο υπήρχε το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν το E-shop, οπότε το παρήγγειλα και μία εβδομάδα μετά είχα το νέο BD/DVD/CD Recorder.

Η εγκατάσταση απλή, και δεν παρουσιάστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Οπότε είπα να κατεβάσω και το update για το Nero 9, που υποστηρίζει και Blu ray. Βάζω το update να κατεβάζει, αλλά η ΔΕΗ είχε άλλα σχέδια. Είχαμε ένα τρεμόπαιγμα στιγμιαίο της τάσης, αλλά αυτό επέφερε το κλείσιμο και επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Μαζί με την επανεκκίνηση του υπολογιστή, ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα με τα Windows, αλλά κάποια προγράμματα όπως το Mozilla Firefox δεν φορτώνανε σωστά και δημιουργούσαν πρόβλημα. Κατάλαβα ότι μάλλον είχε κάποια ζημιά ο σκληρός δίσκος. Επανεκκίνηση με chkdsk, και όντως υπήρχαν αρκετά προβλήματα σε αρχεία και σε indexes του σκληρού.

Με λίγα λόγια χρειάστηκα δύο απογεύματα, για να επαναφέρω τα προγράμματα που είχαν χαλάσει, μιας και χρειάστηκαν να γίνουν επανεγκατάσταση.

Δεν θα είχε γίνει τίποτε από αυτά εαν είχα ένα UPS. Είχα UPS και μου χάλασε αφού είχαν περάσει τα 3 χρόνια της μπαταρίας, και δεν δούλευε σωστά. Οπότε το είχα βγάλει από την μπρίζα και πύτως ή άλλως θα πήγαινα να αγοράσω καινούργιο μέσα στην εβδομάδα. Αλλά δεν πρόλαβα, με πρόλαβε η... ΔΕΗ!

Και πάλι καλά που δεν έγινε καμμιά μεγαλύτερη ζημιά, και δεν έχω κάνει backup τον τελευταίο καιρό.

Σήμερα παρέλαβα και το νέο UPS οπότε θα στηθεί άμεσα μόλις επιστρέψω σπίτι από την δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: