Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Συλλογικό άρθρο στο blog Αθεϊα

Στο blog της Αθεϊας, μερικοί από τους συντελεστές γράψαμε ένα συλλογικό άρθρο, ως απάντηση σε μία φράση από επιστολή που στάλθηκε.

Η φράση αυτή είναι "Ο θεός είναι αγάπη".

Όπως θα διαβάσετε στο κείμενο, διαφωνώ με την συγκεκριμένη φράση. Όπως έχω τονίσει είμαι άθεη, άρα προσωπικά δεν πιστεύω σε θεούς και άλλα υπερφυσικά/μεταφυσικά φαινόμενα και παρόμοια κουραφέξαλα.

Το άρθρο θα το βρείτε εδώ: Ο θεός είναι αγάπη

2 σχόλια:

vasilis είπε...

Κοπέλα μου πιστεύεις δεν πιστεύεις, ο Θεός υπάρχει. Το θέμα είναι πότε θα το πάρεις εσύ χαμπάρι.Μάλλον όταν σου τελιώσει ο εγωϊσμός σου. Αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Ο "άλλος" σ' έπεισε για τα καλά απ' ότι φαίνεται......

Darkchilde είπε...

Βασίλη,

λες ότι ο θεός υπάρχει. Αλλά κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει αντικειμενικά επιστημονικά στοιχεία για την ύπαρξη οποιουδήποτε θεού.

Επίσης λες ότι έχω εγωϊσμό. ¨εχω τον εγωϊσμό όπως όλοι οι άνθρωποι. Αλλά για τον εγωϊσμό που μιλάς, μάλλον εσύ είσαι πολύ πιο εγωϊστής. Και αυτό επειδή εσύ είσαι αυτός που πιστεύει ότι θα έχει κάποια ανταμοιβή σε μία μεταθανάτια ζωή. Όμως δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να συνηγορούν υπερ της μεταθανάτιας ζωής. Οπότε δεν έχω τέτοιες παραισθήσεις. Αντίθετα, θεωρώ ότι εδώ είμαι τώρα, και χρειάζεται να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για τους υπόλοιπους. Χρειάζεται να έχω υπευθυνότητα και ακεραιότητα. Να αφήσω κάτι καλό στις υπόλοιπες γενεές και όχι ένα κατεστραμένο μέλλον. Δεν έχω να περιμένω την "ανταμοιβή" της επόμενης ζωής, και ότι κάνω είναι βασισμένο στην λογική, την ευαισθησία και την εμπάθεια προς τον συνανθρωπό μου. Και όχι για κάποια δήθεν ανταμοιβή.

Όσο για τον άλλο, υποθέτω ότι μιλάς για τον Σατανά... Δεν πιστεύω σε τίποτα το μεταφυσικό/υπερφυσικό! Σε κανέναν θεό, διάολο, ή οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί μεταφυσικό, υπερφυσικό, κλπ. Δεν με έχει πείσει κανένας άλλος όπως λες, αλλά έχω σκεφτεί και έχω καταλήξει στην αθεϊα μέσα από ένα ταξίδι λογικής και κριτικής σκέψης.