Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Σελήνη - New Moon



Πήγα και είδα το New Moon εχθές. Δεν μπορώ να πώ σε σχέση με το βιβλίο, επειδή δεν έχω ακόμα διαβάσει το βιβλίο. Σκέφτομαι να το κάνω, μιας και η ταινία δεν έλεγε και πολλά. Ίσως το βιβλίο να είναι καλύτερο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σε σχέση με την πρώτη ταινία, το Twilight, το New Moon είναι σαφώς κατώτερο από όλες τις πλευρές. Στην δεύτερη ταινία, επικεντρωθήκανε περισσότερο στο love story, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολύ χλιαρό αποτέλεσμα με σκηνές υποτίθεται ρομαντικές, που όμως περισσότερο γέλιο βγάζουν παρά ρομαντισμό.

Περίμενα πραγματικά να δώ μάχες μεταξύ λυκανθρώπων και βρυκολάκων. [Και εννοείτε ότι ήθελα να νικάνε οι βρυκόλακες... ]. Περίμενα να δώ περισσότερη δράση, περισσότερο feeling στην ταινία, και όχι αυτό το χλιαρό ρομάντζο που σε αρκετά σημεία ούτε καν τα 15χρονα δεν το πιστεύουν.

Ιδίως η σκηνή όπου ο Jake βγάζει την μπλούζα του και σκουπίζει το αίμα από το προσκέφαλο της Bella, ήταν πραγματικά αστεία. Αν και θέλανε να δείξουνε τις φέτες του Jake, και να δείξουνε το αίσθημα, αυτό μάλλον δεν το καταφέρανε... Πραγματικά στην συγκεκριμένη σκηνή ξεράθηκα στο γέλιο.

Και που ήταν ο Edward στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας; Άφαντος. θεωρώ ότι αυτή η απουσία του Edward και των βρυκολάκων ήταν πραγματικά αυτό που κατέστρεψε την ταινία. Διότι με το που έρχεται η Alice στο προσκήνιο, και αρχίζει το όλο θέμα με τον Edward και τους Volturi, τότε αρχίζει και το καλό σημείο της ταινίας. Ελπίζω να δούμε περισσότερο τους Volturi στις επόμενες ταινίες.

Η τελική μου γνώμη; Κόψτε την μέση της ταινίας, και δείτε την αρχή και το τέλος. Α και 1-2 στιγμές από την μέση με τον Laurent και όταν η Bella καταλαβαίνει ότι ο Jake είναι λυκάνθρωπος. Τα υπόλοιπα, και όλο το ρομάντζο με τον Jake διαγράψτε τα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: