Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Doctor Who - Season 5 - Matt Smith

Έφτασε και ο 11ος Doctor. Μόλις προχθές τέλειωσα την 5η σαιζόν, και ο 11ος με άφησε με πολύ καλές εντυπώσεις. Βέβαια, αγαπημένος μου Doctor παραμένει ο 10ος, ο David Tennant. Ο Matt Smith όμως κατάφερε να με πείσει ότι δίκαια πήρε τον ρόλο του 11ου Doctor σχεδόν από την αρχή.

Αρχίζουμε με την νέα σύντροφο του Doctor, την Amy Pond που παίζει η Karen Gillian. Γλυκιά και κοκκινομάλλα, αφελής μερικές φορές, αλλά και γεμάτη ζωή. Η ζωή της ένα μυστήριο το οποίο συνδέεται με την κεντρική ιστορία της σαιζόν αυτής, που είναι οι ρωγμές στο χωροχρόνο, και που μοιάζει να την κυνηγάνε. Η μήπως κυνηγάνε τον αγαπητό μας Doctor;

Μαζί με την Amy όμως έχουμε και τον Rory Williams, τον αρραβωνιαστικό της. Πραγματικά τυπάκος ο Rory, θα κάνει τα πάντα για την Amy είτε ως άνθρωπος είτε ως πλαστικό. Θα περιμένει στο πλάι της για αιώνες. Και θεωρώ ότι στα επεισόδια που έπαιξε το τρίο Doctor-Rory-Amy δούλεψε πολύ καλά. Ο Rory είναι συμπαθέστατα αφελές θα έλεγα, στην αρχή. Και ενώ όταν τον πρωτοείδα, τον θεώρησα ένα δεύτερο Mickey Smith, τελικά κατάφερε να αποδείξει ότι όχι μόνο δεν είναι, αλλά και ότι ταιριάζει με το ιδιαίτερο στυλ του 11ου Doctor.

Και έχουμε την επιστροφή της River Song, από το Silence in the Library/Forest of the Dead. Και ίσως αυτή η επιστροφή να είναι το μεγαλύτερο μυστήριο απ'όλα. Η River γνωρίζει τον Doctor, αλλά είναι ο 11ος τον οποίο γνωρίζει; Ξέραμε ότι δεν είναι ο 10ος, το είχε πεί η ίδια στο διπλό επεισόδιο με την βιβλιοθήκη. Και φυσικά έχουμε τον εξής διάλογο μεταξύ Doctor και River:

The Doctor: River... who are you?
River: You're going to find out very soon now. And I'm sorry, but that's when everything changes.

Και μαζί με τον 11ο, θέλουμε και εμείς να μάθουμε ποιά επιτέλους είναι η River Song, και ποιά είναι αυτά τα spoilers. Αλλά ας πάμε στα επεισόδια τώρα.

Γενικά, η σαιζόν ήταν μία καλή σαιζόν. Το πρώτο επεισόδιο, The Eleventh Hour, μας προιδεάζει για το τι θα ακολούθησει, και για την βασική ιδέα της σαιζόν. Ρωγμές στον χωροχρόνο, και το ίδιο σχήμα ρωγμής παντού. Ο Doctor θέλει να βοηθήσει την μικρή Amy, αλλά αργεί και την βοηθάει όταν είναι πιά μεγάλη και έτοιμη να παντρευτεί.

Η επιστροφή των Angels από το Blink στο διπλό επεισόδιο Time of the Angels/Flesh and Stone, είναι από τις καλύτερες στιγμές της σαιζόν, και πραγματικά σε κάποιες στιγμές με τρόμαξε. Είχε κάτι το κλειστοφοβικό, είχε κάτι το τρομακτικό, είχε River Song... και πάλι no spoilers!

Και ερχόμαστε στο τέλος της σαιζόν, και στο διπλό επεισόδιο The Pandorica Opens/The Big Bang. Τι είναι το Pandorica; Γιατί ο Van Gogh βλέπει την καταστροφή του TARDIS; Γιατί και πως οι εχθροί του Doctor κατάφεραν να ενωθούνε;

Και φυσικά δεν λείπει η River Song από τον χορό. Αλλά το είχε πεί στην σαιζόν, ότι βρισκόταν μαζί με τον Doctor όταν άνοιξε το Pandorica. Και τελικά τι μάθαμε με το τέλος της σαιζόν; Πραγματικά δεν μάθαμε τίποτα. Διότι δεν ξέρουμε τι και πως δημιούργησε αυτόν τον κύκλο, που "κλείνει" κατά κάποιον τρόπο με το τελευταίο επεισόδιο της σαιζόν. Μήπως η River Song ξέρει κάτι; Μήπως θα προστεθεί στο roster της επόμενης σαιζόν;

Περισσότερα ερωτηματικά μας δημιούργησε το συγκεκριμένο τέλος της σαιζόν, παρά έλυσε. Ήταν ένα από τα καλύτερα τέλη σαιζόν που έχω δεί σε τηλεοπτική σειρά.

Και φυσικά το Doctor Who αυτή την στιγμή είναι αν όχι η καλύτερη τηλεοπτική σειρά αυτή την στιγμή, σίγουρα η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Και ο Matt Smith μας έχει κερδίσει με την ερμηνεία του ως ο 11ος Doctor.

Περιμένουμε τα Χριστούγεννα, το Christmas Special, που αν κρίνουμε από το τέλος της σαιζόν, θα έχει να κάνει με το Orient Express. Rory, Amy and the Doctor travel on the Orient Express...

Δεν υπάρχουν σχόλια: