Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Προς Υπεύθυνους Κτηματολογίου


ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Αγαπητοί Κύριοι,

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τα παραπονά μου σχετικά με το Κτηματολόγιο.

Συμφωνώ απολύτως με την δημιουργία και καθιέρωση του Ενιαίου Κτηματολογίου, κάτι που έχει αργήσει τρομερά να γίνει στην Ελλάδα. Αλλά έχω τις εξής ενστάσεις:

1. Τέλος κτηματολογίου: ο μόνος λόγος ύπαρξης αυτού του τέλους, είναι να εισπράξει το κράτος χρήματα. Τώρα το που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα αυτά, πραγματικά εγώ απορώ. Διότι εαν πάρουμε τον τομέα υγείας, καλύτερα να μην αρρωστήσει κανείς! Αν πάρουμε την παιδεία, ε εκεί και αν υπάρχουν προβλήματα. Όσον αφορά τώρα τους δρόμους, οι περισσότεροι είναι είτε κακοφτιαγμένοι είτε έχουν τρύπες... και καλύτερα να μην συνεχίσω!
2. Δηλώσεις Κτηματολογίου: Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να συμπληρώσουμε και να φέρουμε αυτές τις δηλώσεις, από την στιγμή που όλα είναι δηλωμένα μέσω του Ε9. Θα μπορούσε με λιγότερο κόστος απλά μία ομάδα αρκετών ατόμων να περνάει αυτά τα Ε9, μία μικρότερη ομάδα να ελέγχει και να καλεί τον ιδιοκτήτη όταν υπάρχει πρόβλημα. Το να σταθεί κανείς στην ουρά για 15 ώρες για να κάνει μία κατάθεση, να ψάχνει ένα σωρό χαρτιά, να πληρώνει ένα σωρό χρήματα για να βγάλει ένα σωρό χαρτιά μου φαίνεται πάλι ότι πρόκειται για την ταλαιπωρία του κόσμου, και μόνο!
3. Χρόνος για την κατάθεση του Κτηματολογίου: Εδώ πραγματικά υπερβήκατε τους εαυτούς σας! Μα καλοκαιριάτικα και Αυγουστιάτικα η κατάθεση; Όταν όλοι βρίσκονται διακοπές; Και επίσης όσο και να το παρατείνατε, ένα τέτοιο έργο χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο, από αυτόν που έχετε δώσει. Μόνο για να μαζευτούν μερικά χαρτιά από τους υπεύθυνους μπορεί να χρειαστούν και 2-3 μήνες! Πραγματικά, θα έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον το χρονιοκό περιθώριο ενός έτους.

Ελπίζω να λάβετε υπ’οψιν σας αυτά τα παράπονα, και πραγματικά εύχομαι να αρχίσουν οι κυβερνώντες να σκέφτονται λογικά, και να μην κάνουν βιαστικά πράγματα.

Μετά τιμής

1 σχόλιο:

flipper-idis είπε...

ολα για την τσεπη...οπως ακριβως τα λες!!και κανεις δε νοιαζεται αν εχεις ή δεν εχεις!!!
Υπαρχει και ενα αλλα σε ολη την υποθεση...το κτηματολογιο ανηκει σε ιδιωτικη επιχειρηση!