Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η Ώρα της Γης

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2008 ας ενωθούμε όλοι και ας κατεβάσουμε τους διακόπτες για 1 ώρα, από της 20:30 εως τις 21:30. Δεν κοστίζει τίποτα, αντίθετα είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ένα βήμα που λέει ότι σεβόμαστε την Γη και το περιβάλλον της, και ότι θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την καταστροφή, και θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία επάνω στην Γη.

Δεν θα πώ άλλα αυτή την στιγμή. Αλλά εκείνη την μία ώρα που θα έχουμε όλοι κλειστά τα φώτα, ας σκεφτεί ο καθένας μας τι κάνει για να βοηθήσει το περιβάλλον, και τι μπορεί ακόμα να κάνει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι βλακειες κυρια Darkchilde

364 μέρες το χρόνο @#%#%^ το περιβάλλον, το να κλείσεις για μια ώρα τα φώτα την 365η μέρα είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Επιπλέον αυτές οι marketinίστικες αηδίες δίνουν ένα συγχωροχάρτι σε όσους δεν έχουν περιβαλλοντική συνείδηση για να νιώσουν καλύτερα.

Όχι ευχαριστω αλλα δεν συμμετέχω στις αηδίες σας, να πάτε εσείς να αυτοχειροκροτηθείτε και να νιώσετε καλύτερα. Ο πλανήτης έχει ανάγκη από ουσιαστικές δράσεις, όχι από εντυπωσιασμούς και καραγκιοζιλίκια.

Darkchilde είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Δεν νομίζω ότι "Η Ώρα της Γης" είναι βλακείες.Δεν είναι απλά να σβήσεις το φώς για μία ώρα και τέλειωσε το ζήτημα, αλλά είναι ένας, έστω και μαρκετινίστικος, τρόπος να ευαισθητοποιηθούν περισσότερα άτομα. Να ψάξουν λίγο και να μάθουν περί περιβάλλοντος και άλλα.

Προσωπικά δεν είναι ότι έσβησα τους διακόπτες για μία ώρα; ασχολούμαι με την ανακύκλωση, οχι μόνο στους μπλέ κάδους, αλλά και σε ηλεκτρονικά κλπ. Προσέχω με το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και με το νερό, και γενικά προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ.

Ο πλανήτης έχει ανάγκη από ουσιαστική δράση, συμφωνώ απόλυτα. Και ιδίως στην Ελλάδα όπου καταστρέφονται καθημερινά βιότοποι κλπ. μόνο από την αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων, επειδή δεν μπορούν να "φάνε" από τους βιότοπους...

Μπορεί αυτές οι κινήσεις να μην είναι ουσιαστικές' αλλά εαν έχτω και 5 παραπάνω άνθρωποι ευαισθητοποιηθούνε και προσπαθήσουν να κάνουν κάτι παραπάνω τότε αυτή η κίνηση έχει καταφέρει κάτι.

Ίσως και αρκετά άτομα να χρειάζονται μαρκετινίστικους τρόπους και να γίνει κάτι της μόδας για να το ακολουθήσουν. Ίσως να χρειάζονται ένα σπρώξιμο και αυτές οι κινήσεις να βοηθήσουν. Μικρές μεν, αλλά μπορεί και να πετύχουν.