Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Doctor Who - Voyage of the Damned & Season 4 - David Tennant



Συνεχίζω με την τελευταία πλήρη σαιζόν του David Tennant ως Doctor και με το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο Voyage of the Damned, στο οποίο έχουμε ως guest star την Kylie Minogue. Παρ'όλες τις επιφυλάξεις που μπορεί να είχα για την Kylie, στέκεται επ'άξια στον ρόλο της. Σαν επεισόδιο είναι μέτριο και θα μπορούσαμε να είχαμε κάτι καλύτερο. Αλλά δεν χάνεις ευκαιρία να απολαύσεις τον David Tennant σε καμμία περίπτωση. Όσο μέτριο ή κακό να είναι ένα επεισόδιο, η ερμηνεία του είναι πάντα εκείνη που κάνει την διαφορά. Και εδώ, βρίσκει κάποιον ονόματι Alonso, οπότε πέφτει η ατάκα: "Allons-y Alonso!".

 

Στην τέταρτη σαιζόν επιστρέφει η Catherine Tate ως Donna Noble από το Runaway Bride, και πραγματικά έχει μία απίστευτη χημεία με τον Tennant, και κάνουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Από το πρώτο κι΄όλας επεισόδιο τους απολαμβάνεις. Είναι αντίθετοι χαρακτήρες, ή απλά η Donna κρύβει πολλά περισσότερα μέσα της απ'ότι δείχνει; 

Καθ'όλη την σαιζόν, η ερμηνεία της Tate είναι από τις καλύτερες που εχω δεί. Έχει μία δύναμη, μία ορμητικότητα, και δένει πολύ καλά με την ερμηνεία του Tennant. Η Donna έχει μία πολύ ανθρώπινη πλευρά, και μία από τις καλύτερες σκηνές της θεωρώ ότι είναι στο δεύτερο επεισόδιο, με την Πομπηϊα όταν ζητάει από τον Doctor να σώσει έστω και έναν άνθρωπο από αυτή την καταστροφή. 


Στο Sontaran Stratagem/Poison Sky έχουμε την επιστροφή της Martha Jones, αφού η ίδια καλεί τον Doctor πίσω στην Γη, για να βοηθήσει με ένα εξωγήϊνο πρόβλημα. Αποδεικνύεται ότι πίσω απ'όλη την ιστορία, βρίσκονται παλιοί γνώριμοι, οι Sontarans, και ότι έχουν ένα σχέδιο για την Γη... Σε αυτά τα επεισόδια, μου άρεσε πολύ περισσότερο ο χαρακτήρας της Martha, απ'ότι στην προηγούμενη σαιζόν.



Silence in the Library/Forest of the Dead είναι από τα καλύτερα επεισόδια της σαιζόν. Σε αυτό το επεισόδιο έχουμε και ως guest star την Alex Kingston, ως Professor River Song, η οποία γνωρίζει τον Doctor αλλά έναν Doctor από το μέλλον. Ίσως η River Song να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει και το πραγματικό του όνομα... 

Μου άρεσε πολύ η River Song ως χαρακτήρας, η δύναμη που είχε, η σχέση της με τον Doctor. Υπήρχε μία δυναμική μεταξύ των δύο χαρακτήρων που μου άρεσε πάρα πολύ. Μεγάλο μέρος του επεισοδίου ήταν βασισμένο σε αυτή την σχέση, και θεωρώ ότι οι ερμηνείες και των δύο ηθοποιών κάνανε την διαφορά. 

 

Eρχόμαστε στο καλύτερο επεισόδιο της σαιζόν: Turn Left, και την επιστροφή της Rose Tyler. Τι θα γινόταν αν η Donna δεν είχε πιάσει δουλειά στην εταιρεία HC Clemens; Τι θα γινόταν αν, επειδή δεν βρισκόταν η Donna μαζί με τον Doctor, αυτός πέθαινε στα γεγονότα του Runaway Bride, και δεν προλάβαινε να αναγεννηθεί; 

Σε αυτό το επεισόδιο, η Rose επιστρέφει για να βοηθήσει την Donna, και μέσω της Donna στέλνει ένα μήνυμα στον Doctor: Bad Wolf.




Στο τελευταίο και διπλό επεισόδιο της τέταρτης σαιζόν, έχουμε την επιστροφή όλων σχεδόν των χαρακτήρων που έχουν βοηθήσει και ταξιδέψει με τον Doctor, και μία παλιά γνώριμη: την Sarah Jane Smith. Εχουμε Davros και Daleks; έχουμε Jack Harkness, Martha Jones, Mickey Smith και Rose Tyler; είναι ένα διπλό επεισόδιο αρκετά καλό, που μας αφήνει με μία μεγάλη πικρία στο τέλος.  

Λόγω μίας μεταστατικής κρίσης, η Donna αποκτάει όλες τις γνώσεις ενός timelord, και από το χέρι που είχε χάσει ο Doctor στο Christmas Invasion, αναγεννιέται ένας δεύτερος Doctor. Η Donna-Doctor μαζί με τον Human Doctor, είναι εκείνοι που βγάζουν όλους τους υπόλοιπους από την δύσκολη θέση. 

Αλλά είναι ο Human Doctor που θα δώσει μία τελική λύση, που δεν αρέσει στον αγαπημένο μας timelord. Αλλά είναι αυτός ο λόγος που τελικά, αφήνει την Rose με τον Human Doctor στο παράλληλο σύμπαν; Η απλά, της κάνει ένα δώρο, μιας και ο Human Doctor είναι κλώνος του ίδιου αλλά με μία και μόνο καρδιά και τα ίδια αισθήματα προς αυτήν όπως εκείνος; 

Στο τέλος, πρέπει να σβήσει και την μνήμη της Donna, αλλιώς οι γνώσεις που απέκτησε θα την σκοτώσουν. Και δεν θα τον θυμηθεί ποτέ πιά, διότι αν γίνει αυτό, η Donna θα πεθάνει. Όσο για τους υπόλοιπους, επιστρέφει ο καθένας τους στην ζωή τους. Τα σκληρά λόγια του Davros όπως και τα γεγονότα αυτού του διπλού επεισοδίου τον έχουν επηρρεάσει βαθιά, επιρροή που φαίνεται ξεκάθαρα στα επόμενα special επεισόδια που είναι και τα τελευταία του David Tennant.

1 σχόλιο:

nihilio είπε...

Νομίζω ότι απο τη σκηνή που Doctor και Donna συναντιούνται στο πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου το γλυκό δένει. Η Donna είναι με διαφορά η αγαπημένη μου companion επειδή δεν είναι άλλη μια Rose αλλά δεν χάνει ευκαιρία να την πει στον "Spaceman" και, πραγματικά, το δίδυμο της με τον Tennant σώζει τα μετριότατα stories στο πρώτο μισό του 4ου κύκλου.
Στα συν και ο παππούς της/εφημεριδοπώλης στο Voyage of the damned.

(Επίσης, από άποψη γουρουνιού-αρσενικού απλά λατρεύω την πως-την-λέγανε-κλέφτρα-από-το-Easter-Special-αυτή-μωρέ-που-την-έπαιζε-η-Kathrin-Ryan-από-το-νέο-Bionic-Woman αλλά και η Kylie δε με χαλάει καθόλου)