Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μιμίδιο : ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε αρχίσει μία μόδα ή κάποια έκφραση που πρωτοχρησιμοποιήσατε εσείς, μετά από λίγο χρονικό διάστημα να την ακούτε παντού; Ε λοιπόν αυτό μου συμβαίνει με την έκφραση "Καλή Συνέχεια".

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από 3 με 4 χρόνια περίπου, όταν έγινα άθεη, άρχισα να σκέφτομαι και για τις εκφράσεις που χρησιμοποιώ καθημερινά. Μιας και είχα γίνει άθεη, δεν ήθελα να χρησιμοποιώ εκφράσεις τύπου "Ο θεός να σ'έχει καλά", και άλλα παρόμοια. Δεν με εξέφραζαν απλά και μόνο επειδή προϋποθέτουν πράγματα στα οποία δεν πίστευα, και στην ουσία δεν είχα πιστέψει ποτέ, και θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους μου να χρησιμοποιώ αυτές τις εκφράσεις χωρίς να [ιστεύω σε αυτές.

Ιδιαίτερα όταν βγαίνω από ταξί, ή όταν φεύγω από ένα μαγαζί ή κάτι παρόμοιο, ήθελα μία έκφραση για να εύχομαι το καλύτερο για την υπόλοιπη ημέρα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά εργαζόμενους. Οπότε άρχισα να χρησιμοποιώ την έκφραση "Καλή Συνέχεια". Καλή Συνέχεια στην δουλειά σας, Καλή Συνέχεια σε ότι αφορά οτιδήποτε στο υπόλοιπο της ημλερας, και να είστε πάντα καλά. Αυτό το συναίσθημα ή ευχή, ήθελα να περάσω μέσα από την καρδιά μου με αυτή την έκφραση.

Την χρησιμοποιώ επίσης σε e-mail, PM και σε διάφορα chats όπως Skype.

Τον τελευταίο καιρό, άρχισα να ακούω την συγκεκριμένη έκφραση από διάφορα άτομα, σε μαγαζιά και στο γραφείο, από διάφορους ανθρώπους, και μου έκανε εντύπωση. Η έκφραση "Καλή Συνέχεια" είναι ένα μιμίδιο, που σιγά σιγά "εισέβαλλε" στην καθημερινότητα, και συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Εσείς έχετε κάποια μικρή ή μεγαλύτερη παρόμοια ιστορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: