Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Πάσχα : η χειρότερη γιορτή του χρόνου

Αυτή η δημοσίευση είναι για την ασχήμια της πασχαλινής γιορτής. Είναι προσωπική γνώμη, και δεν περιμένω πολλοί από εσάς να την μοιράζονται.

Εαν είναι μία γιορτή που δεν μου αρέσει καθόλου, είναι το Πάσχα. Πάντα απεχθανόμουνα το Πάσχα, ήταν η χειρότερη γιορτή. Το μόνο που μου άρεσε ήταν ότι είχαμε διακοπές, και ακόμα και τώρα το μόνο που μου αρέσει είναι οι 2 μέρες παραπάνω άδεια που έχουμε από την δουλειά.

Το πρώτο πράγμα που με έβαζε σε μπελάδες ήταν η νηστεία. Δεν θέλω να νηστέψω αλλά με αναγκάζανε όταν ήμουν παιδί. Μετά το έκανα χάριν παράδοσης, αλλά πάντα υπέφερα. Δεν μου αρέσουν τα λαχανικά, δεν μου αρέσουν τα όσπρια. Μου αρέσει το κρέας. Μου αρέσει το λάδι. Μου αρέσει το ψάρι. Πιο παλιά δεν έβρισκες καν να φας τίποτα της προκοπής την Μεγάλη Εβδομάδα. Και φυσικά, αναγκαζόμουνα να τρώω ότι σκατολοϊδι υπάρχει για να μπορέσω να ανταπεξέρθω στην πείνα και την αδυναμία που ένοιωθα. Αλλά και πάλι τι να σου κάνουν τα πατατάκια και τα σοκολατοειδή; Δεν μπορούσα να ξεπεράσω την τρύπα που ένοιωθα στο στομάχι με το τίποτα.

Δεν μπορώ να καταλάβω, αν υπάρχει κάποιος θεός, γιατί νοιάζεται το τι θα φάω και πότε θα το φάω; Αυτό είναι το σημαντικό στην ζωή; Από την άλλη διάφοροι δήθεν πνευματικοί λένε ότι η νηστεία καθαρίζει το σώμα και την ψυχή, και νοιώθεις καλύτερα. Μαλακίες στο τετράγωνο... Πως νοιώθει κανείς καλύτερα όταν έχει μία τεράστια τρύπα στο στομάχι από την πέινα; Όταν πεινάει και το μόνο που σκέφτεται είναι τι να φάει, για να γεμίσει την κοιλιά; Αυτό είναι το νοιώθω καλύτερα; Οπότε για μένα, όχι νηστεία. Ποτέ πιά.

Ύστερα ήταν ο εξαναγκασμός την Μεγάλη Εβδομάδα με την εκκλησία. Να με τραβολογάνε με το ζόρι. Άσε ντε με τους επιτάφιους, δεν μπορείς την Μεγάλη Παρασκευή να κουνηθείς. Ασε τις σπαστικές καμπάνες που δεν σταματάνε όλη την Μεγάλη Παρασκευή. Είτε είναι καλός ο καιρός είτε είναι κακός, αναγκάζομαι να έχω τα παράθυρα κλειστά, μπας και δεν ακούγεται ο σπαστικός αυτός ήχος, ή να καλύπτεται κατά το πλείστον.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και τα μαγαζιά είναι κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή το πρωϊ. Γιατί; Εγώ που έχω άδεια, θα ήθελα να πάω Παρασκευή πρωί να κάνω κάποιες δουλειές, και όχι στις 1 η ώρα το μεσημέρι. Θέλω να τελειώσω νωρίς, και να μπορώ να κάνω άλλα πράγματα την ημέρα εκείνη.

Και το χειρότερο είναι η ημέρα του Πάσχα. Ο θόρυβος είναι αισχρός, από τις καραγκούνες και τα σκυλάδικα. Μια φορά θα ήθελα, να κάνω ένα δικό μου, και να βάζω Rammstein, AC/DC, και να είναι τέρμα ο ήχος. Μπας και καταλάβουν μερικοί ότι τα σκυλάδικα δεν είναι μουσική. Ούτε και τα δημοτικά είναι κατά την γνώμη μου. Καλό το αρνί, το λατρεύω και το κοκορέτσι επίσης, αλλά δεν έχω καμμία όρεξη να είμαι με πονοκέφαλο και ξερατό λόγω της φασαρίας από τις καραγκούνες και τα σκυλάδικα.

Οπότε σπίτι μου σπιτάκι μου. Αν θέλετε να με καλέσετε, να ξέρετε ότι δεν νηστεύω, Μεγάλη Παρασκευή θέλω κρεατικό, και δεν ακούω καραγκούνες και σκυλάδικα. Θα φύγω εαν ακούσω έστω και μία νότα.

3 σχόλια:

Conko είπε...

Μα φίλη Darkchilde, άμα δεν ελέγξουν/ποινικοποιήσουν την διατροφή και τον Έρωτα πως θα ελέγξουν/ενοχοποιήσουν τον υπήκοο;
Άσε που πρέπει να κάνουν συνεχώς σαφές το ποιός κάνει κουμάντο με υποβλητικά τεμένη σε κάθε τετράγωνο, λόγγο και ραχούλα και καμπάνες να χτυπάνε από πανήψυλα καμπαναριά ή μοεζίνηδες να τσιρίζουν από μιναρέδες... Καμία θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της δεν αφήνει αυτά τα πράγματα στην τύχη τους. Αν δεν ενοχοποιεί με αμαρτίες και βλασφημίες όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά-φυσιολογικά πράματα και δεν τρομοκρατεί με διαρκή επίδειξη ισχύος και πλούτου, πάει, τό 'χασε το παιχνίδι!
Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι η γιορτή της εποχής της Άνοιξης είναι γιορτή της χαράς, της αισιοδοξίας, της φύσης και του έρωτα, ότι πιο ανίερο και καταστροφικό για τις θρησκείες του φόβου, της απόγνωσης, της εσωστρέφειας, της λατρείας της στέρησης, της αποστέωσης και του αποχωρητισμού, του μαρασμού της προσωπικότητας και της σύνθλιψης του πνεύματος…
Θ' άφηναν την Άνοιξη χωρίς ... τη σφραγίδα τους;;;

pølsemannen είπε...

Είσθε αλιβάνιστη!

Λιβανισθείτε αμέσως!

Μέχρι το Μ. Σάββατο ένα μαρουλόφυλλο ημερησίως, ξύδι αντί για νερό και αυτομαστίγωμα.

+Πάτερ Χλαπάτσιος+

mr.alobar είπε...

Eγω ήθελα να βάλω Rotting christ,στο ΑΕΑlΟ,έχουν και στοιχεία της δημοτικής παράδοσης...πολυ κλαρίνο βρε παιδι μου για τα μεταλ αυτιά μου...α και κατι αλλο...δεν μου αρέσει το αρνί...τι υποφέρω και εγω την κυριακή του πάσχα....;