Δευτέρα 28 Αυγούστου 2006

Hiroshima: Το Πάρκο της Ειρήνης



Στις 6 Αυγούστου 1945, γράφτηκε μία από τις πιο φρικιαστικές στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η πρώτη ατομική βόμβα έπεσε στην πόλη της Hiroshima στην Ιαπωνία, καταστρέφοντάς την ολοσχερώς. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμα άγνωστος. Η πιο πάνω φωτογραφία απεικονίζει το σημείο μηδέν, δηλαδή το σημείο όπου έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα.



Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει το μοναδικό κτίριο που επέζησε όπως το βλέπετε από την ατομική βόμβα. Επέζησε διότι ήταν σχεδόν στο σημείο μηδέν, και έχει παραμείνει σαν "μνήμη" της καταστροφής που υπέστη η Hiroshima.



Η φλόγα που ελάχιστα μεν φαίνεται, αλλά είναι σημαντική, είναι η φλόγα που δεν θα σβήσει μέχρι να καταστραφεί και το τελευταίο πυρηνικό όπλο. Άραγε θα καταφέρει η ανθρωπότητα να σβήσει ποτέ την φλόγα αυτή? Η θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τον κόσμο με τους ηλίθιους πολέμους, και τις ηλίθιες αντιπαλότητες για την θρησκεία, ή ένα κομμάτι γής;



Τα παιδιά και ο ποιητής σε αυτές τις φωτογραφίες. Ένας διάσημος ποιητής της Ιαπωνίας έγραψε ένα ποίημα για τα παιδιά που χάθηκαν λόγω της βόμβας και της ραδιενέργειας που ακόμα και σήμερα επηρρεάζει την Hiroshima.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Οι φωτογραφίες είναι τόσο όμορφες όσο και ανατριχιαστικές, με τον τρόπο τους (ο αδερφός μου ρίγησε όταν του έδειξε το κτήριο).

Ξέρεις τί λέει το ποίημα;