Κυριακή 27 Αυγούστου 2006

Kurashiki: μία μικρή πόλη της Ιαπωνίας



Μετά το κάστρο Himeji, επισκεφτήκαμε με το γκρούπ μία μικρή πόλη της Ιαπωνίας ονόματι Kurashiki. Γραφική πόλη με κανάλια, γεφυρούλες και τα παλιά σπίτια ανέγγιχτα από τον χρόνο. Αρκετά από αυτά έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά και πανδοχεία, με είδη λαϊκής τέχνης, αντίγραφα έργων και πολλά άλλα τουριστικά και μη είδη.



Στο Kurashiki υπάρχουν και αρκετά μουσεία, με πιο χαρακτηριστικό το Ohara Museum of Art, το οποίο περιέχει έργα γνωστών ευρωπαϊκών ζωγράφων από Picasso, Modigliani μέχρι και τον "Ευαγγελισμό της Θεοτόκου" του El Greco, ή όπως ήταν το αληθινό του όνομα, του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.



Και μία φωτογραφία με μένα στο Kurashiki.



Μετά το Kurashiki, μπήκαμε στο λεωφορείο για μία πόλη διάσημη σε όλο τον κόσμο, για τις πληγές που της άφησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: την Hiroshima.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Υπέροχο μέρος... Και μόνο το πράσινο και το πετρόχτιστα - απλά μαγευτικό!

Κι εδώ αφήνουμε τα γραφικά και μπαίνουμε στα τραγικά - θυμάμαι και το πως απαντούσες λίγο αφότου είχες επιστρέψει, θυμάμαι και πράγματα που μου είχε δείξει ένα παιδί στο Λύκειο (ενώ έχω ένα βιβλίο με μερικές πολύ σοκαριστικές φωτογραφίες και μαρτυρίες, το βιβλίο που είχε φέρει το παιδί από τη Χιροσίμα ήταν πολύ πιο σκληρό)...