Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Doctor Who - The Runaway Bride & Season 3 - David Tennant



Μετά το finale της δεύτερης σαιζόν, η τρίτη σαιζόν αρχίζει με ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο με τίτλο The Runaway Bride. Ξαφνικά ο Doctor βρίσκεται με μία νύφη, την Donna Noble, στο TARDIS, επιστρέφει στην Γη και προσπαθεί να την βοηθήσει να φτάσει στην εκκλησία για να παντρευτεί. Αν και σαν επεισόδιο και ιστορία ήταν αρκετά απλό, είχε όμως τις ερμηνείες της Catherine Tate ως Donna Noble και, φυσικά του εκπληκτικού David Tennant, ως την 10η ενσάρκωση του Doctor. Ήταν κρίμα που η Catherine Tate δεν συνέχισε τον ρόλο της ως Donna Noble στην τρίτη σαιζόν.



Και θα το ξαναπώ: λατρεύω τον David Tennant! Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος Doctor μέχρι στιγμής! Και έχω δεί επεισόδια και από τους 10 ηθοποιούς που τον έχουν ενσαρκώσει. Έχω δεί και την ταινία με τον 8ο Doctor, τον Paul McGann. Ο Tennant δίνει έναν διαφορετικό Doctor, μερικές φορές ίσως να φαίνεται σκληρός, αλλά είναι ένας ουμανιστής Doctor, που απεχθάνεται τα όπλα, προτιμάει να σκέφτεται την λύση, θέλει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε όλους, χαμογελάει και γελάει, αλλά ξέρει πότε πρέπει να είναι σοβαρός.



Στην τρίτη σαιζόν, λοιπόν, έχουμε νέα σύντροφο για τον Doctor, μία εκπαιδευόμενη γιατρό, την Martha Jones. Η Freema Agyeman (που ενσαρκώνει την Martha Jones) θα έλεγα ότι δεν έχει την κατάλληλη χημεία με τον Tennant; θεωρώ ότι υπήρχε πολύ καλύτερη χημεία ανάμεσα στον David Tennant και την Catherine Tate, από το Runaway Bride.




Ίσως οι σεναριογράφοι να θέλανε να δώσουν έμφαση στα συναισθήματα του Doctor προς την Rose, και στο ότι η απώλειά της, αν και δεν είναι νεκρή αλλά απλά σε παράλληλο σύμπαν, στοίχησε αρκετά στον Doctor.



Η απώλεια της Rose είναι εμφανής από το Runaway Bride, και σε όλη την τρίτη σαιζόν, αυτό παίζει έναν σημαντικό ρόλο χωρίς όμως να γίνεται υπερβολικό. Ιδίως στο Human Nature/The Family of Blood όπου ο Doctor χρησιμοποιεί το Chameleon Arch για να μεταμορφωθεί σε απλό άνθρωπο, και να ξεφύγει από εξωγήϊνους που αλλιώς θα τον κυνηγούσαν συνεχώς για τρείς μήνες. Η συνειδησή του, και ότι είναι ένας timelord, κρύβονται μέσα σε ένα ειδικά φτιαγμένο ρολόϊ, το οποίο θα ανοίξει όταν ο κίνδυνος περάσει. Ακόμα και τότε, που είναι η μέση της σαιζόν, ο Doctor, με το ανθρώπινο όνομα John Smith, ονειρεύεται την Rose, και ερωτεύεται κάποια η οποία θα έλεγα ότι έχει αρκετά κοινά σημεία με την Rose. Το συγκεκριμένο διπλό επεισόδιο είναι από τα δυνατά χαρτιά της σαιζόν, με την ερμηνεία του Tennant να συγκινεί... Πραγματικά συγκινήθηκα, δάκρυσα και έκλαψα σε αυτά τα επεισόδια.




Αμέσως μετά το Human Nature/Family of Blood, η σαιζόν συνεχίζει με το καλύτερο κατά την γνώμη μου επεισόδιο της σαιζόν, το Blink. Ότι και να πείς για αυτό το επεισόδιο είναι λίγο, σε κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σκηνή. Το συγκεκριμένο θα το έβαζα μέσα στα πρώτα 5 καλύτερα επεισόδια Doctor Who όλων των εποχών. Δεν μπορώ να πώ τίποτε άλλο, διότι δεν θέλω να κάνω spoilers για το επεισόδιο.



Και τα τελευταία 3 επεισόδια έχουμε την επιστροφή του Captain Jack Harkness και ενός παλιού γνώριμου, σε όσους έχουμε παρακολουθήσει την παλιά σειρά: του Master, τον οποίο ενσαρκώνουν σε αυτά τα επεισόδια ο Derek Jacobi (ως Professor Yana) και μετά το regeneration o John Simm. Ο John Simm στέκεται επάξια στον ρόλο του Master και μαζί με τον John Barrowman και τον David Tennant, πραγματικά μας δίνουν ένα καλό finale της τρίτης σαιζόν.




Στο τέλος της σαιζόν, μας αφήνει η Martha Jones, και πραγματικά δεν με πείραξε καθόλου. Δεν υπήρχε χημεία μεταξύ Tennant και Agyeman, πολύ καλύτερη χημεία υπήρξε με την Catherine Tate, την Donna Noble του Runaway Bride. [η οποία επιστρέφει στην 4η σαιζόν]. Θα μου άρεσε πραγματικά να είχε μείνει η Billie Piper στον ρόλο της Rose...

Δεν υπάρχουν σχόλια: