Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Lesbian Vampire Killers

Νομίζετε ότι πρόκειται για πορνοταινία, και δη λεσβιακή πορνοταινία; Αμ δε! Κάνετε μεγάλο λάθος, αν και ο τίτλος μπορεί να παραπέμπει σε πορνοταινίες Β' Διαλογής. Αφού όμως δεν είναι πορνό, με τι ασχολείται ακριβώς η ταινία αυτή;

Υποτίθεται ότι είναι παρωδία τρόμου, και σατιρίζει τις διάφορες ταινίες και σειρές με βρυκόλακες, από το καταπληκτικό Buffy the Vampire Slayer, μέχρι τις κλασσικές ταινίες του Christopher Lee ως Δράκουλα, από την Hammer Horror. Αλλά, κατά την γνώμη μου δεν τα καταφέρνει τόσο καλά. Δεν γέλασα σχεδόν καθόλου, ε άντε να έσκασα κανά χαμογελάκι.

Και όμως η ταινία αυτή τα έχει όλα: ηλίθιους διαλόγους, πολλά κλισέ, τον εκλεκτό, έναν ιερέα, μία παρθένα... και πολλές γυναίκες ελαφρά ντυμένες να υποκρίνονται τις λεσβίες βρυκόλακες!

Και όμως κάτι λείπει από το όλο εγχείρημα. Διάλογοι και ιστορία μήπως; Αντίθετα νομίζω ότι η ιστορία και οι διάλογοι θα μπορούσαν να σταθούν άνετα και να βγάλουν γέλιο. Σκηνοθεσία; Θεώρησα ότι ο σκηνοθέτης έκανε πολύ καλή δουλειά. Και ο Paul McGann ως Ιερέας ήταν εκπληκτικός. Και εδώ είναι που υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις.

Οι δύο πρωταγωνιστές, James Corden [Fletch] και Matthew Home [Jimmy], δεν σταθήκανε στο ύψος των υπολοίπων, και δίπλα στον McGann αυτό φαινόταν ξεκάθαρα. Ενώ θα μπορούσε κάποιος άλλος να βγάλει φοβερά τις ατάκες με τον Ιερέα και τα λογοπαίγνια, ο Corden, που ως Fletch, είχε την μεγαλύτερη επαφή με τον McGann δεν απέδωσε, και φαινόταν σε στιγμές σαν να βαριόταν τον ρόλο του. Αλλά και ο Matthew Home, δεν είχε καλύτερη ερμηνεία. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ταινίας.

Λόγω των ερμηνειών, ακόμα και αστεία που θα έβγαζαν τρελλό γέλιο, δεν κατάφεραν παρά να με κάνουν να χαμογελάσω ελάχιστα. Και λατρεύω τις αγγλικές σειρές και ταινίες, και ιδίως τις κωμωδίες, που συνήθως με κάνουν να γελάω πολύ περισσότερο από αντίστοιχες αμερικάνικες [Full Monty τρελλάθηκα στο γέλιο στο σινεμά]. Και εδώ έχουμε ένα χλιαρό αποτέλεσμα, λόγω του ανθρώπινου παράγοντα.

Τελικό αποτέλεσμα; Ταινία για να την δείς με φίλους, αλκόολ και φαγητό, για να γελάσεις εις βάρος της ταινίας, και όχι με την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: