Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

The Chronicles of Riddick


Πριν από λίγο καιρό, είχα αγοράσει το Chronicles of Riddick σε Blu Ray, την συνέχεια του Pitch Black, με πρωταγωνιστή τον Vin Diesel ως Riddick. Μου είχε αρέσει το Pitch Black, και το έχω σε DVD.

Όσον αφορά το Chronicles, ήταν μία καλή ταινία περιπέτειας για να περάσεις 2 ευχάριστες ώρες. Τίποτε παραπάνω όμως. Το σενάριο μου θύμισε D&D σε αρκετά σημεία και ήταν γεμάτο κλισέ.

Θα το ονόμαζα D&D In Space, μιας και όλα σχεδόν τα ονόματα ήταν παράφραση ή παρμένα από D&D. Necromongers, elementals, underverse, παραλλαγές διαφόρων γνωστών ονομάτων και άλλων από το D&D. Οι μαύρες στρατιές που ξεχύνονται, όπως στο Lord of the Rings του Tolkien, ή στο Dragonlance.

Ο Riddick που είναι από τους τελευταίους επιζώντες και είναι ο εκλεκτός που θα σταματήσει τον κακό και την στρατιά του. Και αυτό ακριβώς γίνεται, και στο τέλος ο Riddick παίρνει την θέση του άρχοντα του σκότους.


Δεν είδαμε και πολλά από το Σύμπαν του Riddick, έναν πλανήτη που καταστρέφεται από τους Necromongers, και τον πλανήτη Crematoria. Ως σύμπαν μου κίνησε το ενδιαφέρον, και ας είναι αντιγραφή στο διάστημα από το D&D.

Όσον αφορά τους ηθοποιούς, εντάξει ξέρουμε ότι ο Vin Diesel έχει ένα παρουσιαστικό και μία πολύ ωραία βαθιά φωνή. Από ηθοποιϊα, όμως; Δεν είναι για Oscar, αλλά έχω δεί πολύ χειρότερους. Για ταινίες περιπέτειας όπως αυτή, μια χαρά τα καταφέρνει.

Από την άλλη βέβαια έχουμε ως elemental, την Dame Judy Dench, μία καταπληκτική ηθοποιό, που όπου και να παίξει, εστω και έναν μικρό ρόλο φαίνεται η διαφορά κλάσης με άλλους ηθοποιούς.

Τελικό αποτέλεσμα; Για να περάσεις 2 ώρες ευχάριστα στον καναπέ και να δείς μία περιπέτεια, μια χαρά είναι η ταινία. Για τον γυναικείο πλυθησμό, έχει Vin Diesel...

Δεν υπάρχουν σχόλια: