Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Doctor Who - 2008 - 2009 Specials - David Tennant

 

Και με αυτό φτάνουμε στα τελευταία επεισόδια του David Tennant ως Doctor. Από την νέα σαιζόν που θα αρχίσει κάπου τον Μάρτιο, θα έχουμε νέο πρωταγωνιστή, αλλά για αυτό θα πώ στο τέλος της δημοσίευσης αυτής. 




Πρώτα απ'όλα έχουμε το The Next Doctor, το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του 2008, όπου ο Doctor αναμετριέται με Cybermen στο Λονδίνο του 1851. Guest star ο David Morrissey ως δεύτερος Doctor! Αλλά είναι ο δεύτερος Doctor πραγματικά μία από τις επόμενες αναγεννήσεις του Timelord, ή υπάρχει κάτι άλλο στην μέση; Η απάντηση βρίσκεται σε ένα ρολόϊ, παρόμοιο με τα ρολόγια που έχουν και ο Doctor στο Human Nature/Family of Blood αλλά και ο Master στο Utopia.

Ως επεισόδιο ήταν καλό, και εδώ αρχίζει να φαίνεται η επιρροή των γεγονότων στον Doctor από τα γεγονότα στο The Stolen Earth/Journey's End. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο ως ιστορία, αλλά πάλι ξεχωρίζουν οι ερμηνείες τόσο του David Tennant, όσο και του David Morrissey. Οι δυό τους κάνουν ένα πραγματικά καλό δίδυμο, ιδίως όσο νομίζει ο Morrissey ότι είναι πραγματικά ο Doctor. Ιδίως η αρχική σκηνή με το σκοινί είναι πραγματική απόλαυση! 




Planet of the Dead το επόμενο επεισόδιο και Lady Christina De Souza, να έχει βρεθεί με τον Doctor και άλλους σε έναν νεκρό πλανήτη, που όμως κρύβει ένα θανάσιμο εχθρό. Κρίμα που δεν είχαμε άλλη μία σαιζόν με τον Tennant ως Doctor, είχε δέσει πολύ καλά με την Michelle Ryan, που ενσαρκώνει την Lady Christina. Θα ήθελα μία σαιζόν με τους δυό τους, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Σε αυτό το επεισόδιο φαίνεται πραγματικά ότι έχει επηρρεαστεί από τα λόγια του Davros, αφού, αν και θα μπορούσε να πάρει μαζί την Christina, την αφήνει πίσω στην Γη. 

Δεν έχω να πώ κάτι για το επεισόδιο, δεν μπορώ να πώ ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο ως ιστορία, ως σενάριο' πάλι είναι οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών που κάνουν την διαφορά. Η αντίθεση μεταξύ τους αλλά και το πόσο όμοιοι είναι σε κάποιες στιγμές. Το πως νοιώθει ο Doctor μετά το τέλος της 4ης σαιζόν, είναι αισθήματα που ο David Tennant μας μεταφέρει με την ερμηνεία του. Βέβαια, το επεισόδιο δεν θα λειτουργούσε τόσο καλά χωρίς την Ryan' πραγματικά έδεσε με τον ρόλο και τον απέδωσε πολύ καλά.




Waters of Mars είναι ίσως το καλύτερο επεισόδιο από τα specials. Εδώ δεν είναι τόσο η ιστορία με το νερό του Άρη, ή τους εχθρούς του Doctor. Αυτό το επεισόδιο πάιζει με τον ίδιο τον Doctor και με τα δικά του αισθήματα... Θέλει να τους σώσει και δεν μπορεί. Τα γεγονότα του Waters of Mars είναι καθορισμένα, έχουν συνέπειες στο μέλλον, και δεν μπορούν να αλλάξουν. Αλλά ίσως να μπορεί να κάνει κάτι; 

Για ποιόν λόγο όμως το κάνει; Το κάνει επειδή θέλει εδώ να βοηθήσει πραγματικά, ή το κάνει λόγω του πληγωμένου εαυτού του; Λόγω του ίδιου του του εγωϊσμού; Τα τελευταία λεπτά του επεισοδίου όπου πραγματικά ξεσπαθώνει, από την στιγμή που μιλάει και καυχιέται στην Adelaide μέχρι το τέλος του επεισοδίου, είναι από τις καλύτερες σκηνές της σειράς.

  

Φτάνουμε, δυστυχώς, στο τελευταίο διπλό επεισόδιο με τον David Tennant να ερμηνεύει τον Doctor Who. Πραγματικά περίμενα πολλά περισσότερα ως ιστορία από ένα επεισόδιο όπου υποτίθεται ότι έχει Master, την επιστροφή των Timelords, και το τέλος της εποχής Tennant για τον Doctor Who. Το πρώτο μέρος δεν θα άξιζε αν δεν ήταν για τους πρωταγωνιστές, γι αλλη μιά φορά: John Simm και David Tennant αλλά και ο Bernard Cribbins ως Wilfred Mott είναι αποκαλυπτικός. Αν θα το ξαναέβλεπα, θα ήταν αποκλειστικά και μόνο για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

Στο δεύτερο μέρος καλυτερεύουν τα πράγματα, ιδίως στο δεύτερο μισάωρο όπου έχουμε και τον Timothy Dalton ως Lord President Rassillon! Είναι πραγματική απόλαυση να βλέπεις τους τρείς τους μαζί στην ίδια οθόνη.




Βέβαια δεν μου άρεσε και πολύ το εύρημα των σεναριογράφων του γιατί πρέπει ο Doctor να αναγεννηθεί. Το θεώρησα πολύ εύκολη σεναριακή λύση' βέβαια, δεν ξέρω τι και πως θα ήθελα να το κάνουν αυτή την φορά. Αλλά ο Doctor έχει λίγη ώρα πριν αναγεννηθεί, οπότε βρίσκει όλους τους παλιούς του γνώριμους, ακόμα και την Rose, λίγους μήνες πριν τα γεγονότα στο πρώτο επεισόδιο της σειράς "Rose". 

I don't want to go μας λέει πριν αναγεννηθεί με την μορφή του Matt Smith. Και πραγματικά ούτε εμείς οι fans της σειράς θέλαμε να φύγετε κε. Tennant! Σίγουρα, και θα το ξαναπώ, ο 10ος Doctor, o David Tennant, είναι ο αγαπημένος μου μέχρι στιγμής.

Δεν ξέρω πως θα είναι ο καινούργιος Doctor, o Matt Smith, αλλά σίγουρα, μετά τον David Tennant, θα έχει μία αρκετά δύσκολη δουλειά να μας πείσει ότι έχει αυτό το κάτι που θα τον κάνει να ξεχωρίσει ως Doctor. Προσωπικά θα του δώσω μία ευκαιρία να με πείσει. Πραγματικά θέλω να είναι τουλάχιστον ένας καλός Doctor, επειδή θέλω να απολαμβάνω αυτή την σειρά.

1 σχόλιο:

latecomer είπε...

Καλησπέρα,
όντως ο 10ς είναι ο καλύτερος μεχρι τώρα αν και απόλαυσα και τον 9ο. Αυτοί που δυσοκολεύομαι ιδιαίτερα να παρακολουθήσω είναι οι παλιότεροι. Έχει αλλάξει τρομερά η σειρά.