Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

H Lancet αποσύρει το άρθρο του Wakefield

To 1998 ο Andrew Wakefield είχε γράψει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό The Lancet, όπου έδειχνε κάποιου είδους σχέση μεταξύ εμβολίων και αυτισμού. Αυτή η σχέση είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτη όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες που γίνανε μετά την δημοσίευση αυτού του άρθρου.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2010, το περιοδικό Lancet απέσυρε το άρθρο του Wakefield λόγω ανήθικης συμπεριφοράς και παραποίησης αποτελεσμάτων. Και μάλιστα πρόκειται να δικαστεί για αυτές τις ανηθικότητες. Ο κύριος αυτός έφτασε μέχρι το σημείο να δινει χρήματα σε παιδιά στα παιδικά πάρτυ του γιού του για να τους πάρει αίμα για την έρευνά του! Ο κύριος Wakefield είναι υπέυθυνος για πολλούς θανάτους, επειδή έδωσε τροφή στα κινήματα ενάντια του εμβολιασμού, με το άρθρο του.

Παράδειγμα, το ότι από την δημοσίευση του άρθρου του το 1998, ο εμβολιασμός για την ιλαρά στην Αγγλία και την Ουαλλία έπεσε από το 92% το 1998 σε ποσοστό κάτω του 80% το 2008. Τα κρούσματα ιλαρά από 56 που ήταν το 1998, έχουν ανέβει σε 1348 το 2008. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2 παιδιών από ιλαρά, λόγω μη εμβολιασμού τους, καθώς και επίσης αρκετά μη εμβολιασμένα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της ασθένειας, και αναπνέουν μέσω αναπνευστικών συσκευών σε νοσοκομεία της Αγγλίας και της Ουαλλίας.

Πόσα ακόμα παιδιά έχουν πεθάνει, ή θα πεθάνουνε επειδή το κίνημα των αντιεμβολιαστών τα εμποδίζει από το να εμβολιαστούν; Πόσα παιδιά θα μείνουν παράλυτα επειδή δεν μπορούν να κάνουν εμβόλια; Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στον εμβολιασμό, και να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στον γιατρό για εμβόλια.

Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την υγεία των παιδιών μας αλλά και για την υγεία όλων μας. Ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί στον δυτικό κόσμο κάνουν την επανοδό τους, ακριβώς λόγω μη εμβολιασμού παιδιών. Εμβολιάζετε τα παιδιά σας. Πείτε ΝΑΙ στα εμβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: