Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Torchwood - Children of Earth


Η τελευταία σαιζόν του Torchwood, είναι ένα special 5 επεισοδίων ονόματι Children of Earth. Το καλύτερο επεισόδιο μέχρι στιγμής. Πολλές εκπλήξεις, αρκετά twist στο σενάριο, είναι πραγματικά αυτό που ζητούσα από το Torchwood. Και, εαν συνεχιστεί η σειρά όπως λένε, περιμένω πολλά περισσότερα.

Η ιστορία απλή αλλά και πολύπλοκη συνάμα: εξωγήϊνοι χρησιμοποιούνε τα παιδιά σε όλο τον κόσμο για να στείλουν ένα μήνυμα στην Γη. Ερχόμαστε. Απλά, ερχόμαστε τίποτε άλλο. Ποιοί είναι; Για ποιό λόγο όμως χρησιμοποιούν τα παιδιά για να μιλήσουν; Για ποιόν λόγο έρχονται; Έχουν ξανάρθει, και ποιά η σχέση με τον Jack;

Παρακάτω έχει spoilers, οπότε εαν δεν το έχετε δεί, και δεν θέλετε να μάθετε κάποιες λεπτομέρειες μην διαβάσετε το υπόλοιπο.

 

Λέγονται 4-5-6 και έχουν ξανάρθει. Σε αντάλλαγμα για το αντιβιοτικό για έναν πανίσχυρο ιό, το 1965 είχαν ζητήσει 12 παιδιά. Τώρα όμως ζητάνε το 10% των παιδιών της Γης; Για ποιό λόγο όμως; Τι θέλουν από τα παιδιά της Γης; 

Ο Jack, ο Ianto και η Gwen πρέπει να μάθουν τι γίνεται. Αλλά το Torchwood καταστρέφεται, ο Jack είναι φυλακισμένος, η Gwen και ο Ianto φυγάδες. Βρίσκουν μία αναπάντεχη βοήθεια. Είναι όμως αρκετή; Θα προλάβουν να κάνουν οτιδήποτε πριν την αποστολή των 'μονάδων';Στην προσπάθεια του Torchwood, οι 4-5-6 απαντάνε, απελευθερώνοντας ένα αέριο στο κτίριο όπου φιλοξενούνται, σκοτώνοντας όλους όσους βρίσκονται μέσα. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ο Ianto. Το Torchwood έχει χάσει την μάχη, η Gwen και ο Rhys επιστρέφουν στο Cardiff, ο Jack φυλακίζεται.

 

Απελευθερώνεται όμως, από τους ίδιους τους ανθρώπους, που προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Για να σώσει όμως την Γη, και τα εκατομμύρια παιδιά της, ο Jack πρέπει να θυσιάσει τον ίδιο του τον εγγονό...

'Όλα αυτά έχουν μία βαθιά επίδραση στον Jack. Λίγους μήνες μετά, αποχαιρετάει την έγκυο στο πρώτο της παιδί Gwen και τον Rhys, και φεύγει προς τα άστρα. 

Πάλι ο Davies μας άφησε με μία πικρία, με όλα τα γεγονότα της σειράς, και τα έχει δέσει με τα γεγονότα στο Doctor Who, τουλάχιστον όσον αφορά την αλληλουχία των γεγονότων. Είναι μετά από αυτά τα γεγονότα που βρίσκει ο Doctor τον Jack, για τον αποχαιρετισμό πριν την αναγέννηση. 

Ελπίζω σε περισσότερο Jack και Gwen στο μέλλον, έστω και ως guest star στο Doctor Who. Θα ήθελα πολύ να τους ξαναδώ, είναι από τους πιο ζωντανούς χαρακτήρες που έχω δεί. Φαντάζεστε τον Rhys στο TARDIS; 

Kαι πληροφορίες θέλουνε, το πρώτο επεισόδιο της 5ης σαιζόν Doctor Who να παίζετε στις 13 Μαρτίου. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την River Song να επιστρέφει στο Doctor Who, στο τέταρτο επεισόδιο της σαιζόν. 

Θέλω περισσότερο Torchwood. Θέλω περισσότερο Doctor Who.

1 σχόλιο:

nihilio είπε...

Children of Earth = "διπλό" από doctor who τραβηγμένο για να γίνει 5 επεισόδια.
Σίγουρα καλύτερο από τις δύο πρώτες σαιζόν, αλλά κάνει μπόλικες κοιλιές λόγω διάκρειας. Αν ήταν 3 επεισόδια θα είχε πιάσει όλο ακριβώς το potential που είχε το Torchwood ως σειρά.