Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Torchwood - Season 2

 

Η δεύτερη σαιζόν αρχίζει καλά, και λές ότι ίσως αυτή η σαιζόν να είναι κάπως καλύτερη από την προηγούμενη. Αρχίζει με έναν γνωστό guest star, τον James Masters στον ρόλο του Captain John, παλιού γνώριμου (και όχι μόνο) του Jack, και Time Agent. 
Αλλά, μετά αυτή την φωτεινή στιγμή έχουμε μία από τα ίδια, κι ας έχουμε και την Martha Jones να έρχεται στο Torchwood για μερικά επεισόδια, κι ας έχουμε ένα twist με τον Owen στα επεισόδια!


 

Ο Owen είναι νεκρός, αλλά ο Jack βρίσκει ένα δεύτερο γάντι και τον επαναφέρει στην ζωή. Αλλά μαζί με τον Owen έρχεται και κάτι άλλο. Με το τέλος του επεισοδίου και την λύση του γρίφου, ο Owen παραμένει ένας νεκροζώντανος! Και ενώ θα μπορούσαν να στήσουν κάποια ιστορία, ένα backplot γύρω από τον Owen, τον αναλώσανε σε συναισθηματικές στιγμές, και σε κωμικές ατάκες.



Εντάξει το ξέραμε ότι η Gwen και ο Rhys θα παντρευόντουσαν. Ήταν ανάγκη να δούμε άλλο ένα επεισόδιο με θέμα τον γάμο και τα παρατράγουδα μίας εξωγήϊνης εγκυμοσύνης [ή βάλε οποιοδήποτε άλλο κλισέ με γάμους εδώ]; Κάθε σειρά σχεδόν αναλώνεται με ένα τέτοιο επεισόδιο, και ίσως 1-2 να έχουν προσφέρει κάτι καλό.  Και ο χαρακτήρας της Gwen ίσως να ειναι ο αγαπημένος μου, για την ανθρωπιά της από την μία αλλά και την δυναμή της από την άλλη. 

'Ισως το καλύτερο επεισόδιο της σαιζόν να είναι το Adrift, όταν η Gwen αναλαμβάνει να βρεί έναν 14χρονο που χάθηκε μυστηριωδώς. Τι κρύβει ο Jack; Είναι καλύτερο να μάθευτεί η πραγματικότητα ή είναι καλύτερα να ζείς με την ελπίδα;




Η Toshiko είναι πανέξυπνη και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία και την εφευρετικότητά της πολύ καλύτερα, αλλά την αναλώνουν σχεδόν σε όλη την σειρά (από την πρώτη σαιζόν), σε συναισθηματισμούς με τον Owen ή το επεισόδιο με τον στρατιώτη του παρελθόντος. Και σίγουρα είναι δυναμική και εφευρετική, και κρύβει μέσα της περισσότερα, πολλά περισσότερα απ'όσα μας δείξανε οι σεναριογράφοι.




Μόνο ο Ianto δεν είχε δικό του επεισόδιο στην δεύτερη σαιζόν, αυτό το είδαμε στην πρώτη σαιζόν, με το χειρότερο επεισόδιο της σαιζόν εκείνης, το Cyberwoman. Από εκεί και πέρα δεν έχω κάτι να πώ, θα έπρεπε να τον χρησιμοποιήσουν καλύτερα, αφού υποτίθεται ότι δούλευε και για το Torchwood 1 του Λονδίνου, μέχρι την μάχη του Canary Wharf (Doctor Who, Doomsday). 




Καλύτερα επεισόδια της σαιζόν, είναι τελικά τα δύο επεισόδια με guest star τον James Masters ως Captain John, και το Adrift.

Με το τέλος της δεύτερης σαιζόν, στο Torchwood έχουν απομείνει ο Jack, o Ianto και η Gwen. H Toshiko είναι νεκρή από τον Gray, και ο Owen εξατμίστηκε σώζοντας την πόλη από τον πυρηνικό αντιδραστήρα (τι έχασε, τι κέρδισε, νεκρός ήταν την μισή σαιζόν). Για να δούμε τι θα δούμε στην τρίτη σαιζόν, ένα Special 5 επεισοδίων ονόματι Children of the Earth.

Δεν υπάρχουν σχόλια: