Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Torchwood - Season 1


Αφού λοιπόν τέλειωσα και με τα Specials του Doctor Who, είπα να αρχίσω να βλέπω το Torchwood, spin-off του Doctor Who, με πρωταγωνιστή τον Jack Barrowman ως Captain Jack Harkness.

Γενικά, σαν σειρά, σου κρατάει το ενδιαφέρον. Αλλά από την στιγμή που ξέρεις ότι πρόκειται για Captain Jack Harkness, και Torchwood... περιμένεις κάποια πράγματα. Και πραγματικά περίμενα πολλά περισσότερα από την σειρά, από την κιόλας πρώτη σαιζόν.

Η σειρά έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες που θα μπορούσαν να λάμψουν με τα κατάλληλα σενάρια. Αλλά αυτό που λείπει είναι εκείνο το σενάριο που θα απογειώσει την σειρά, έστω και για ένα επεισόδιο. Στην πρώτη σαιζόν αυτό λείπει τελείως. Τα επεισόδια είναι πολύ καλά, αλλά δεν έχουν αυτό το κάτι που θα τα κάνει να ξεχωρίσουν. Ούτε σε ένα επεισόδιο δεν συμβαίνει αυτό.

 

Η σειρά θα μπορούσε να έχει επεισόδια επικεντρωμένα στο παρελθόν του Jack, άλλωστε ήταν Time Agent, τριγύρισε με τον αγαπημένο μας Timelord στο χώρο και τον χρόνο, και σίγουρα θα μπορούσαν να υπάρξουν μερικές ιστορίες με το παρελθόν του. Αυτά όμως φαίνεται ότι τα αφήσανε για την δεύτερη σαιζόν, αφού αρχίζει με ένα πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο. Αλλά για την δεύτερη σαιζόν, σε επόμενη δημοσίευση. 

 

Το καλύτερο επεισόδιο της σαιζόν κατά την γνώμη μου είναι το They Keep Killing Suzie. Εδώ η ομάδα του Torchwood χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερο γάντι για να επαναφέρει την Suzie στην ζωή για 1-2 λεπτά και να τις αποσπάσουν πληροφορίες. Η διαδικασία είναι επιτυχής, μόνο που η Suzie αρνείται να  πεθάνει.

Άραγε το γάντι αυτό μήπως είναι το ίδιο με του Rassilon από το End of Time; Πολύ μοιάζουν, τα δύο γάντια. Απλά το End of Time, είναι μεταγενέστερο της πρώτης σαιζόν Torchwood. 

Συνεχίζω, με το Out of Time, ένα από τα καλύτερα επεισόδια της πρώτης αυτής σαιζόν, κι εδώ έχουμε ένα από τα καλύτερα σενάρια όσον αφορά τους χαρακτήρες της σειράς. Από τον Jack εως την Gwen και τον Owen, μας δείχνουν τις πιο ανθρώπινες πλευρές τους.

 

Για να κλείσω την τριάδα καλύτερων επεισοδίων, θα πώ το Combat. Εδώ έχουμε ένα Owen Harper επεισόδιο, όπου φαίνεται όχι μόνο η επιρροή των γεγονότων του Out of Time, αλλά και ότι υπάρχει κάτι που ο Owen κρύβει βαθιά μέσα του.

Τελευταία σκηνή της πρώτης σαιζόν, βλέπουμε το χέρι του Doctor να φωτίζει, τον γνώριμο ήχο του TARDIS όταν εμφανίζεται...

Κλείνοντας, θα πώ ότι ευχαριστήθηκα την σειρά και το κάθε επεισόδιο. Αλλά όπως είπα λείπει αυτό το επεισόδιο που θα κάνει την σειρά να ξεχωρίσει. Οι δυνατότητες υπάρχουν, και όχι μόνο λόγω Jack...

2 σχόλια:

nihilio είπε...

Διαφωνώ, από την πρώτη σαιζόν ξεχωρίζει με διαφορά το Cyberwoman, ως τα 50 χειρότερα λεπτά sff τηλεόρασης στον δυτικό κόσμο...

Κατα τα άλλα, το πιο καλογραμμένο πράγμα σε όλη τη σειρά ήταν το pitch της. Από εκεί και πέρα οι σεναριογράφοι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τελικά έβαλαν subtle χαρακτήρες (που τους πήρε μια σαιζόν για να αποκτήσουν προσωπικότητες), ιστορίες που μάλλον απορρίφτηκαν από το Doctor Who, κενά λογικής που κουράζουν (τους πήρε 4 επεισόδια να πουν "ρε γαμώτο, γιατί ο αρχηγός μας δεν πεθαίνει;") καθώς και μια εντελώς παιδιάστικη αντίληψη για τα "adult themes" (κοινώς πηδάμε οτιδήποτε - δε λέω, Ουαλικότατο concept ιδίως για Σαββατόβραδο)

Κατά τη γνώμη μου μόνο στο Children of Earth κάτι πήγε να γίνει, αλλά κι εκεί έβλεπες ότι ήταν ένα "διπλό" από doctor who που το κάνανε πέντε επεισόδια για να βγάλουνε σαιζόν (αν δεν το έχεις δει ακόμα, όταν το βλέπεις προσπάθησε να φανταστείς το τι θα έκανε ο doctor αν προσγειωνόταν με το Tardis όσο τα παιδιά μίλαγαν εν χορώ, πέταγε την ατάκα "how could you! They were children!" στο τέλος του πρώτου επεισοδίου και μετά έκανε τα τρελά του με το sonic screwdriver)

Γενικά, wasted potential η σειρά, αν κι ελπίζω να ξαναδούμε της Gwen Cooper και τον Jack Harkness σε κάποια από τις επόμενες σαιζόν του doctor.

Darkchilde είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για το Wasted Potential της σειράς. Όσο για το Cyberwoman... μάλλον το έχω διαγράψει διά παντός!